Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

BBP lideri Mustafa Destici'den hükümete çağrı: 'Emeklimiz de kurban kesebilsin'

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, hükümete emeklilerle ilgili çağrıda bulundu. Destici, "Emeklilere Kurban Bayramı'nda en azından 10 bin lira verilsin ki emeklimiz de kurban kesebilsin" dedi.

BBP lideri Mustafa Destici'den hükümete çağrı: 'Emeklimiz de kurban kesebilsin'

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin Konya'da Ereğli, Halkapınar ve Bozkır ilçe teşkilatlarını ve ardından 31 Mart seçimlerinde CHP adayı olarak seçimi kazanan ilçe belediye başkanı Ümit Akpınar'ı makamında ziyaret etti.

Daha sonra yerel seçimlerde partisinin belediye başkanlığını kazandığı Halkapınar'a geçen Destici, Belediye Başkanı Mehmet Vardar'la makamında görüştü.

"EMEKLİLERİN MAAŞI YERİNDE SAYDI"

Belediye binası önünde vatandaşlara seslenen Destici,emekli maaşlarının düşüklüğüne değinerek, şöyle konuştu:

"Geçtiğimiz yıl, 2023 temmuz ayında emeklilerimize büyük haksızlık yapıldı. Memurlar kamuda çalışan işçilerin maaşı bir kaç kat artırılırken maalesef emeklilerimizin maaşı yerinde saydı. Bir kök maaş hikayesi çıkarıldı, 7500 lira olan maaş milyonlarca emeklimiz için 7500 lirada kaldı. O zaman da bunun doğru olmadığını söyledim, bugün de söylüyorum, en azından bu temmuzda emeklilerimizle ilgili hak mağduriyeti ortadan kaldırılmalı ve emekli maaşı en az asgari ücret düzeyine çıkarılmalı. Emeklilere Kurban Bayramı'nda en azından 10 bin lira verilsin ki emeklimiz de kurban kesebilsin."

Destici, temmuz ayında memurlara yapılacak enflasyon farkı iyileştirmesinin asgari ücretlilere de yapılmasını istedi.

"ARTIK YETER"

Gazze'deki savaşa da değinen Destici, İsrail'n halkın toplandığı yere saldırdığını, kadın, çocuk, sivil, hasta, hastane, cami, okul dikkate almadan bombaladığını vurgularak, "Katletmeye öldürmeye devam ediyor. Ebette ki lanetliyoruz, ebette ki kınıyoruz ama başta İslam işbirliği ülkelerine üye olan ülkeler olmak üzere, barıştan yana olan, İsrail'in yaptığı bu soykırıma karşı çıkan ülkeleri ayağa kalkmaya, katil İsrail'e, Netanyahu'ya 'dur' demelerini bekliyorum. Artık yeter."


Haber Kaynağı : AA

Büyük Birlik Partisi emekli maaşı Emekli emekliler Enflasyon Gazze İsrail kurban bayramı Mustafa Destici Netanyahu