Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

BBP ve YRP'nin ardından Saadet Partisi de 'idam' istedi: 'Yasalaştıralım...'

Narin Güran'ın kayboluşunun 19. gününde dere kenarında çuval içinde cesedinin bulunmasının ardından Saadet Partisi'nden "idam cezasını yasalaştırma" teklifi geldi.

BBP ve YRP'nin ardından Saadet Partisi de 'idam' istedi: 'Yasalaştıralım...'

Saadet Partili Mahmut Arıkan, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi.

Arıkan, Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde kaybolduktan 19 gün sonra derede cansız bedeni bulunan Narin Güran cinayetini işleyenlerin hak ettikleri cezaları alıp almayacakları konusunda kamuoyunda endişe olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

'İDAM CEZASINI YASALAŞTIRALIM'

"Narin'in katledildiği bu acı olayı bir milat kabul ederek; benzer vahşeti, aklının ucundan dahi geçirenlerin bacaklarını titretecek değişiklikleri hayata geçirelim. Buradan Meclis çoğunluğunu elinde bulunduran iktidara ve tüm muhalefet partilerine sesleniyorum; gelin hep birlikte, ceza kanununda ve infaz yasasında değişiklik yaparak cezaların caydırıcılığını artıralım. Cinayet ve özellikle çocuk cinayetleri için çerçevesi çok net şekilde belirlenmiş bir kapsamda idam cezasını yasalaştıralım. Daha sonra siyasi bir intikam aracına dönüşmemesi için çerçevesi net bir şekilde belirlenmiş ve cinayetle sınırlı olması bizim için en önemli kriterdir. Bunun altını dikkatle çiziyoruz. Toplum olarak adalet duygumuzu derinden sarsan çocuk cinayetleri karşısında hep birlikte, 'İdam gelsin' seslerini duyuyoruz. Altını çizerek söylüyorum; sadece vahşice eylemler karşısında bunun gerekliliğini Saadet Partisi olarak savunuyoruz. Ancak ne yazık ki, adaletin mafyanın oyuncağı olduğu, yargının parayla satın alındığı bu Türkiye'de çocuk cinayetleri için bile idamı söylerken bir kez daha düşünüyoruz. Ciğerimiz yanıyor; ama 'İdam' derken bile AK Parti'nin siyasi hesaplaşmalarına takılmaktan korkuyoruz. Türkiye bu cehennemi yaşamak zorunda değil." 

2 PARTİ DAHA 'İDAM' DEMİŞTİ

Bilecik'in Söğüt ilçesinde 743'üncüsü düzenlenen Söğüt Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri'nde konuşan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Narin Gürhan'ın cansız bedenine ulaşılmasına değinerek,"Narin Gürhan yavrumuzun maalesef cansız bedenine ulaşıldı. İlk günden beri gözümüz, yüreğimiz kan ağlıyor. Ciğerlerimiz parçalanıyordu. İşte ona bu acıyı, bu kötülüğü yapanlara, adalet işleyecek. İdam gelecek. İbreti alem için sallandıracaksın. Bir daha hiçbir zaman hiç kimse çocuklarımızın canına, ırzına tasallut etmeyi dahi aklından geçiremeyecek" ifadelerini kullanmıştı.

YRP Genel Başkanı Fatih Erbakan ise, “İdam cezasının da tekrardan gündeme gelmesinin mutlaka tartışılması lazım. Caydırıcılık bakımından bunu biz daha önce de defaten söylemiştik. Özellikle çocukların bu şekilde katledilmesi gerçekten de korkunç bir olay. Vicdanımızı sızlıyor" demişti.


Haber Kaynağı : 12punto

Saadet Partisi Fatih Erbakan Mustafa Destici idam cezası narin güran cinayeti Narin Güran