Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Boğma rakı tesisi vadetmişti, Defne adayı sokakta artık böyle çağrılıyor…

Sol Parti Defne Belediye Başkan adayı Serbay Mansuroğlu, verdiği bir röportajda ilçeye boğma rakı tesisi kurma vaadinde bulunmuştu. 12punto'ya konuşan Serbay Mansuroğlu, genel olarak olumlu tepkiler aldığını ve sokakta gezerken kendisini görenlerin “rakı tesis açacak başkan geldi” dediğini aktardı.

Boğma rakı tesisi vadetmişti, Defne adayı sokakta artık böyle çağrılıyor…

Sol Parti Defne Belediye Başkan adayı Serbay Mansuroğlu bir gazeteci. Defneli. Hatay depremini depremden 13 yıl önce gündeme taşıdı. Siyaset, tarikat ve ticaret ilişkisini gözlemleyip ifşa edenlerden biri. Hatay'da depremin ilk gününden bu yana yardım ve dayanışma çalışmaları yürüttü.

"Depremi burada yaşayan ve devamında her gününü buranın sorununun çözülmesi için harcayan bir arkadaşınızım. Deprem sürecinde bölgede gelişen dayanışma faaliyetlerinin içinde yer aldım. Şehrin insanlarının yalnız bırakılmışlığına karşı dayanışmayı büyüttük" diyen Mansuroğlu, "Eğitimden sağlığa ve ekonomiye kadar burası gerçekten sorunlar yumağı. Her mahalleye gittiğimizde başka bir sorunla karşılaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

Adaylık sürecine ilişkin açıklamalarda bulunan ve Defne’yi ayağa kaldırmak ‘10 Adım’ atacaklarından söz eden Mansuroğlu, şöyle devam etti:

"Barınmayla ilgili sorunlar bir yapı kooperatifi kurularak çözülebilir.

Defne’nin tüm yolları delik deşik durumda. Eğer Karayolları Genel Müdürlüğü altyapı sorununu çözmezse belediyeyi biz aldığımızda iş makineleriyle gider biz yaparız.

Çiftçilerin sorunlarını küçük üreticilere destek olarak çözeceğiz. Daha belediyeyi almadan Hatay Dayanışma Kooperatifi’ni kurduk. Küçük üreticiler sistem dışına itilirse gıda krizi yaşarız. Her mahalleye bir üretici pazarı, yerel köylü pazarı kurmamız mümkün.

Küçük üreticilerin üreteceği ürünlerle okullarda ücretsiz öğle yemekleri dağıtabiliriz. Tesisler kurabiliriz. Boğma rakı tesisi bunlardan biri, sebze hali, hayvan pazarı, mezarlık, bir ilçeyi ilçe yapan ne varsa şu an burada eksik durumda.

Kamucu anlayışla belediyeyi yönettiğimizde üniversiteden mezun olan gençleri ve kadınları istihdam etmek istiyoruz.

Deprem bölgesindeki insanları psikososyal desteğe ulaştırmak çok önemli. Belediye buna öncülük edebilir."

'RAKI TESİSİ AÇACAK BAŞKAN GELİYOR'

Serbay Mansuroğlu’nun vaatleri arasında en dikkat çekeni ise ‘Boğma Rakı Tesisi’ olmuştu.

Verdiği bir röportajda ilçeye boğma rakı tesisi kurma vaadinde bulunan ve bu vaadi büyük ilgi çeken Serbay Mansuroğlu, bu sözlerinin sonrasında aldığı tepkileri şöyle anlattı:

"Genel olarak olumlu tepkiler aldım. Sokakta gezerken ‘rakı tesis açacak başkan geldi’ diyorlar.

Hemşehrilerimizle birlikte yerel kalkınma stratejimizi hayata geçireceğiz. Belediyenin paydaşı olduğu bir kooperatife öncülük edeceğiz ve köylüler ile küçük üretim yapmak isteyenleri yasal mevzuata uygun biçimde bir araya getireceğiz."


Haber Kaynağı : Şenol Çarık

deprem bölgesi Deprem Gıda Krizi Hatay Sol Parti