Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,0698
Dolar
Arrow
34,2356
İngiliz Sterlini
Arrow
44,4960
Altın
Arrow
2993,0000
BIST
Arrow
8.654

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in ‘Savunma Sanayii Fonu’ tepkisi sürüyor

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bugün Ankara'da gazetecilerin sorularını yanıtladı. Savunma Sanayii Destekleme Fonu'na değinen Özel, hükümete çağrıda bulunarak ‘milletin sırtından düşün’ dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in ‘Savunma Sanayii Fonu’ tepkisi sürüyor

AKP grubu, geçtiğimiz günlerde 12 maddeden oluşan 'Savunma Sanayii ile İlgili Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na sunmuştu.

Sunulan teklifte, Kredi kartı limiti 100.000 TL'nin üzerinde olan kişilerden yılda 750 TL alınması, Gayrimenkul alım ve satımında alıcı ve satıcıdan 750 TL alınması, Tapuda yapılan diğer işlemlerden 375 TL alınması gibi tartışma yaratan maddeler bulunuyordu.

Sunulan tekliften bu yana muhalefet partilerinden ve yurttaşlar tarafından büyük tepki çekmişti. CHP Genel Başkanı Özgür Özel bugün Ankara’da gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yeniden bu konuya değinen Özel, hükümete çağrıda bulunarak ‘milletin sırtından düşün’ dedi.

DOĞRU DÜZGÜN HALKÇI BİR BÜTÇE YAPSINLAR

Özel konuşmasının devamında: “Bütçede savunma sanayisii bütçesi görüşülecek orada da teklifimiz şu; açığınız ne kadar eksiğiniz ne kadar, dediklerine göre 70 milyar diyorlar. Yüzün üzerinde bir para toplayacaktı 70 milyarı koyun bütçeye alın parayı. Anlattığınıza göre bu kadar büyük tehlikeler varken bu ülkede savunma sanayii fonunun 180 milyar değil, 250 milyara ihtiyacı varsa elinizi tutan mı var. Ben bu iktidarın bütçesine oy vermem, hatırları için o kaleme ben de oy vereyim yeter ki milletin sırtından düşsünler” dedi. 

Zenginden çok alın yoksulu bırakın diyen Özel sözlerine şöyle devam etti: “Doğru düzgün halkçı bir bütçe yapsınlar. Biz ne savunma sanayiisine karşı çıkarız ne desteklemesi ama gariban vatandaşın yakasından düşsünler


Haber Kaynağı : 12punto

CHP Genel Başkanı Özgür Özel Özgür Özel savunma sanayi Savunma Sanayi Destek Fonu Savunma Sanayii Destekleme Fonu AKP