Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

CHP ve TİP seçim için çalışma grubu oluşturdu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Türkiye İşçi Partisi (TİP), 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde iş birliğine dönük çalışma grubu oluşturdu.

CHP ve TİP seçim için çalışma grubu oluşturdu

CHP Genel Merkezi’nde görüşen TİP ve CHP genel başkanları iki parti arasında ortak çalışma grubu kurma kararı aldı. Heyetin hedefi ise "birbirlerine kaybettirmeme taktiği" olarak belirlendi.

TİP Genel Başkanı Erkan Baş ve beraberindeki heyet, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i ziyaret etti.

Ziyarette TİP heyetinde TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Genel Başkan Yardımcısı Doğan Ergün, Parti Sözcüsü Sera Kadıgil, Örgütlenmeden Sorumlu MYK Üyesi Yunus Başaran yer alırken, CHP heyetinde ise CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Genel Sekreter Selin Sayek Böke, Parti Sözcüsü Deniz Yücel, Yurt İçi ve Yurt Dışı Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ensar Aytekin yer aldı.

ÇALIŞMA HEYETİ

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e ‘hayırlı olsun’ ve başarı dileklerini iletti. Görüşmede, ülke gündemi, tutuklu Hatay Milletvekili Can Atalay’ın durumu, yaklaşan yerel seçim süreci değerlendirildi. İki parti arasında seçim işbirliğine yönelik bir çalışma heyeti oluşturuldu.

Görüşmede, yerel seçimlerde muhalefete ve sola kaybettirmeyecek bir tutum alma konusunda fikir birliğine varıldı.

Oluşturulan çalışma heyetinin bu kapsamda işbirliği imkanlarını değerlendireceği ve partilerin kısa sürede yeniden bir araya geleceği bildirildi.


Haber Kaynağı : 12punto

CHP Erkan Baş Görüşme işbirliği Özgür Özel seçim TİP yerel seçim