Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

CHP’den yurt dışında örgütlenme atağı: Paris Birliği kuruldu!

CHP’deki değişim rüzgârı Avrupa’daki örgütlere de yansıdı. Partinin Avrupa’daki örgütleri “İktidar yürüyüşü” sloganıyla Yurtdışından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Tüm tarafından yeniden yapılandırıldı.

CHP’den yurt dışında örgütlenme atağı: Paris Birliği kuruldu!

TONY DE CASTELLANE / PARİS 

CHP Paris Birliği’nin başkanlığına Nazım Ergin atandı.

Görevlendirmeyle birlikte CHP Paris Birliği kurucu üyeleri, Ergin başkanlığında yaptıkları ilk toplantıda, “örgütlenme seferberliği” kararı alarak gelecek sürece ilişkin bir yol haritası çıkardı.

Ergin, “Şimdi Türkiye’de Saray rejimine karşı yıllardır emek emek örgütlenen, değişim rüzgârıyla hızlanan ve yerel seçimlerde ikirciksiz bir zaferle taçlanan mücadelemizi, Türkiye haritasının CHP kırmızısına boyanmasından aldığımız heyecanla Paris’te de yeniden büyütme zamanıdır” dedi.

NAZIM ERGİN KİMDİR?

23 Haziran 1967'de Elazığ'da doğan Ergin, İlk, orta ve lise öğrenimini Elazığ'da tamamladı.

Fırat Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümden 1990 yılında mezun oldu. Mezuniyet sonrası Fransa'nın başkenti Paris'e giden Ergin, İlk inşaat şirketini 1990 yılının sonunda faaliyete geçirdikten sonrasında Paris Belediyesi ve Sağlık Bakanlığı projelerini üstlenerek özel sektör alanlarında da farklı projelere imza attı.

2004 yılından sonra yatırımlarının tamamını Türkiye’de gerçekleştiren Yüksek İnşaat Mühendisi Nazım Ergin’in turizm sektöründe de girişimleri bulunuyor. DTİK(Dünya Türk İş Konseyi) üyesi olan Ergin, 28. Dönem CHP Milletvekili Aday Adayıdır. Evli ve 2 çocuk babasıdır. 


Haber Kaynağı : Ton De Castellane

Paris CHP Mehmet Tüm Nazım Ergin