Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

CHP'li isim açıkladı: Özgür Özel- Beşar Esad görüşmesi ne zaman yapılacak

CHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Uzgel, CHP lideri Özgür Özel'in Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüşmek istediğini söylemesinin ardından, görüşmeye ilişkin ayrıntıları açıkladı.

CHP'li isim açıkladı: Özgür Özel- Beşar Esad görüşmesi ne zaman yapılacak

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel BaşkanıRecep Tayyip Erdoğan ile Suriye Devlet Başkanı Esad arasında arabulucu olabileceğini ifade ederek, "Önce Esad Türkiye ile masaya oturmaya ikna edilmeli. Ben Esad'ı masaya oturmaya ikna edebilirim. Yeter ki Erdoğan'ın böyle bir niyeti olsun. Erdoğan'ın son açıklamasından da görüyoruz ki bizim burada attığımız adımlar Erdoğan'ı da cesaretlendiriyor. Bu mesele Türkiye'nin en yakıcı sorunu, sığınmacı sorununu bizim öncelikli meselemiz" sözlerini kullanmıştı. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut ise, Halk TV'de katıldığı programda, Özel’in görüşme isteğinin Suriye yönetiminin kabul ettiğini duyurmuştu. 

'AĞUSTOS AYINDA NETLEŞMİŞ OLUR'

Türkiye gazetesinden Samet Eker’in sorularını yanıtlayan İlhan Uzgel, CHP lideri Özgür Özel’in muhtemel Suriye ziyareti ile ilgili olarak şunları kaydetti:

“Görüşmelerimiz iki koldan devam ediyor. Hem resmî olarak hem de İstanbul’da konsolosluk üzerinden temsilcilik vasıtasıyla temas kurduk. Dolaylı yoldan da temaslarımız sürecek. Yüzünüz Orta Doğu’ya dönünce süreç biraz ağır işliyor. Sonuçta Esad yönetimi ülkeye tam hâkim değil. Suriye’ye gitmek, Slovenya’ya gitmek gibi değil. Almanya’dan davet aldığımızda bütün protokol süreci belli oluyor. Suriye yönetimi ile görüşme talebimiz ağustos ayında netleşmiş olur.”


Haber Kaynağı : 12punto

Beşar Esad CHP Genel Başkanı Özgür Özel