Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

CHP'li vekilden Bakan Işıkhan'a soru: Gençlerin işsizlik sorununu çözebilecek bir projeniz var mı?

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, ülkedeki gençlerin sorunlarını Meclis gündemine taşıdı. Erol, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’a “Türkiye'de gençlerin işsizlik sorununu çözebilecek bir projeniz var mıdır” sorusunu yöneltti.

CHP'li vekilden Bakan Işıkhan'a soru: Gençlerin işsizlik sorununu çözebilecek bir projeniz var mı?

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın yanıtlaması isteğiyle TBMM Başkanlığı'na soru önergesi verdi.

Gürsel Erol, sorusunda gençlerin işsizlik sorununa değindi.

"PLANSIZ VE YETERSİZ ŞEKİLDE VERİLEN DEVLET DESTEKLERİ..."

Erol, “Özellikle son yıllarda, ülkemizde genç nüfus üzerinde yapılan gözlem ve araştırma sonuçlarına bakarak, gençlerin yoğun bir şekilde sorunlarla karşılaştıklarını söyleyebiliriz. Bunların başında, Türk eğitim sisteminin yıllardan beri devam eden yapısal sorunları, gençlere eğitim süresince yapılan plansız aynı zamanda yetersiz destekler ve eğitim sonrası istihdam yetersizliği yer almaktadır. Eğitim sistemindeki bozuk planlama gençlerin uluslararası eğitim standartlarında yeterli eğitimi almalarını zorlaştırmakta ve istedikleri alanda kariyer yapma şansını düşürmektedir.

Plansız ve yetersiz bir şekilde verilen devlet destekleri gençlerin İhtiyaçlarını yeteri kadar karşılayamamaktadır. Bugün Türkiye'de her dört gençten biri işsiz kabul edilmekte ve günden güne gençlerin iş imkanları azalmaktadır” dedi.

"İŞSİZLİK SORUNUNUN ÇÖZÜMÜ İÇİN YATIRIMLARINIZ VAR MI?"

Erol, Bakan Işıkhan’a şu soruları sordu:

“Türkiye genelinde toplam genç işsiz sayısı ne kadardır? 2024 yılı Türkiye genelinde gençlere yönelik istihdam politikanız nelerdir? Türkiye'de gençlerin işsizlik sorununu çözebilecek bir projeniz var mıdır? Gençlerin farklı mesleklerde istihdam programlarına katılımını sağlayacak bir uygulamanız var mıdır? Eğer var ise bunlar nelerdir? Elazığ genelinde toplam genç işsiz sayısı ne kadardır? Elazığ ili geneli gençlerin işsizlik sorununun çözümü için yapılan yatırımlarınız var mıdır? Eğer var ise bunlar nelerdir?”


Haber Kaynağı : 12punto

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı CHP Elazığ Gürsel Erol istihdam ışıkhan milletvekili soru önergesi TBMM Vedat Işıkhan