Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

CHP’nin kazandığı ilde AKP ve MHP’nin itirazları kabul edildi

CHP'nin yüzde 29.25'le kazandığı Kütahya'da oyların yeniden sayılmasını isteyen AKP ve MHP'nin talebi İlçe Seçim Kurulu tarafından kabul edildi. Sayımın bugün saat 14.00'da başlayacağı öğrenildi.

CHP’nin kazandığı ilde AKP ve MHP’nin itirazları kabul edildi

Türkiye 31 Mart Yerel Seçimleri'ni geride bıraktı. Siyasi partilerin bazı il ve ilçelerdeki itirazları ise devam ediyor.

Kütahya’da seçimi CHP’nin adayı Eyüp Kahveci yüzde 29.25’le kazanırken, MHP seçimin iptali ve tüm oyların yeniden sayılmasına yönelik talepte bulundu.

AKP ise çok sayıda geçersiz oyun yeniden sayılmasını istedi. İlçe Seçim Kurulu, MHP’nin ve AKP’nin taleplerini kabul ederek 549 sandıktaki tüm geçersiz oyların sayımına kabul kararını verdi.

Sayımın bugün saat 14.00’da başlayacağı belirtildi.

CHP'NİN KAZANAN ADAYINDAN İLK AÇIKLAMA

CHP'nin adayı Eyüp Kahveci AKP ve MHP'nin itirazlarının nedeninin halkın iradesinin hazmedilememesi olduğunu söyledi.

TELE1'e konuşan Kahveci şu ifadeleri kullandı:

“AK Parti’nin bir itirazı vardı. Toplam 549 sandıkta oy kullanıldı. İlçe Seçim Kurulu125 sandıkta geçersiz oyların sayılması yönünde bir karar verdi. Bugün itibarıyla İl Seçim Kurulu ise toplanarak AK Parti ve MHP’nin birlikte itirazlarını değerlendirerek Kütahya’da bütün sandıklarda geçersiz oyların yeniden sayılması yönünde bir irade ortaya koydular. 549 sandıkta yaklaşık beş bin 100 civarı geçersiz oy bulunmakta ve bu oyların yeniden tasnifi noktasında bir süreç başlatIlacak. Burada dayanağı olmayan itirazlarla mazbatanın alınması öteleniyor. Burada halkın iradesinin tanınmaması var. Bu bağlamda devir teslimin yapılamaması konusunda sürekli ötelemeler yapılıyor. Biz de Yüksek Seçim Kurulu’na itirazımızı yaptık. Burada ortaya çıkan bir irade var. Bu arada Cumhuriyet Halk Partisi’nin 74 yıl sonra kuruluşun ve kurtuluşun şehri olan Kütahya’da halkın iradesini ortaya koyularak seçilmesinin hazmedilememesi var."

KÜTAHYA'DA SEÇİM NE OLMUŞTU?

Kütahya’daki 31 Mart yerel seçimlerinde CHP adayı Eyüp Kahveci yüzde 29,25 oranla 40 bin 712 oyla birinci, MHP adayı Alim Işık 29,25 oranla 40 bin 110 oy ile ikinci ve AKP’nin adayı Kamil Saraçoğlu da yüzde 27,71 oranla 37 bin 992 oyla üçüncü olmuştu.



Haber Kaynağı : 12punto

31 Mart Yerel Seçimleri Eyüp Kahveci geçersiz oy Kütahya yerel seçim Yüksek Seçim Kurulu