Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
38,2634
Dolar
Arrow
34,1520
İngiliz Sterlini
Arrow
45,9557
Altın
Arrow
2934,0000
BIST
Arrow
9.777

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin 23. yıldönümü etkinliğinde konuştu: AKP'ye geçen vekiller belli oldu.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan AKP'nin 23. Kuruluş Yıl Dönümü programında konuştu. Erdoğan konuşmasında Gezi Parkı'ndaki olaylara '3-5 ağaç için' benzetmesi yaptı. Erdoğan, muhalefeti normalleştirdiklerini belirtirken 23. yıldönümünde vekil transferlerini açıkladı. İstanbul Milletvekili Seyithan İzsiz ve İstanbul Milletvekili Ersagun Yücel ile beraber 13 belediye başkanı da AKP'ye katıldı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin 23. yıldönümü etkinliğinde konuştu: AKP'ye geçen vekiller belli oldu.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin 23. yıldönümü etkinliğinde sahneye çıktı.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Bugün mutluyuz gururluyuz. AK Parti ailesi olarak heyecanlıyız. 23. yaşımızın sevincini yaşıyoruz. 23. yaş günümüz kutlu olsun. Tam 23 yıldır hizmet bayrağını şerefle taşımış kurucularımıza, genel başkanlarımıza, bakanlarımıza, milletvekillerimize, yönetim kurulu üyelerimize, kadın ve gençlik kolları başkanlarımıza, İl Genel Meclis üyelerimize, üyelerimize ve AK Parti'nin bugünlere gelmesinde emeği olan nice isimsiz kahramanlara teşekkür ediyorum. 

En büyük teşekkürü aziz milletimiz hak ediyor. Pınarhisar'dan çıktığımız andan itibaren bizi aşkla bağrına basan, girdiğimiz her seçimde, maruz kaldığımız her saldırıda dimdik yanımda duran milletimin her bir ferdine teşekkür ediyorum. Böyle bir milletin mensubu olmaktan bahtiyarlık duyuyoruz. Rabbimize sonsuz hamd ediyoruz. 

GEZİ OLAYLARI

Milletimiz AK Parti'de yıllar sonra kendini gördü. Türkiye sevdalısı kadrolar gördü. Kuruluşumuzun üzerinden 14 ay geçmişken ülkeyi yönetme sorumluluğunu bu yüce ruhla üstlendik. Aşkla çalına yorulmaz bize yorulmak, pes etmek yakışmaz diyoruz. Bizi üretmekten alıkoymak isteyen nice sinisi senaryolarla muhatap olduk. Pek çok tehditle mücadele ettik. Ankara'nın göbeğinde darbe çığırtkanlığı yaptılar. Meclis'in iradesine ipotek koymak istediler. Gezi olaylarında 3-5 ağacı bahane ederek sokaklarımızı ateşe verdiler. 

'KENDİNİ YORULMUŞ HİSSEDEN VARSA...'

Özeleştiri samimiyetle yapıyoruz nerede eksiğimiz varsa üzerine gidiyoruz. Büyük kongre maratonumuzu vitrin yenilenmesi olarak değil milletimizin bizden beklediği kapsamlı değişimin ana zemini olarak görüyoruz. Kendini yorulmuş hisseden varsa onlardan kenara çekilip biraz soluklanmalarını istiyoruz. Hiçbir arkadaşım rehavete kapılma lüksüne sahip değildir. Biz bu aziz milletin umuduyuz. AK Parti'nin yeni dönemin ruhunu ıskalaması düşünülemez. AK Parti'nin siyaset yapacağı yer dün olduğu gibi bugün de yarın da Türkiye'nin merkezidir. Yenilenerek tazelenerek ilerlerken kimsenin bize ayak bağı olmasına müsaade etmeyiz.Mücadelemize destek vereceklerle buluşma irademizi muhafaza ediyoruz."

'BİZ AK PARTİ OLARAK UZLAŞMACI TAVRIMIZI SÜRDÜRECEĞİZ'

Namaz, kuran gibi konularda bir kesimin alerjisi törpülendi. Laiklik, ülke elden elde gidiyor korkusu yerini özgüvene bıraktı. Terörle mücadelede daha iyi yerdeyiz. Millete tepeden bakanları, milleti göbeğini kaşıyan adam olarak görenleri her seçimde yenilgiye uğratarak Türkiye gerçeklerini görmeye mecbur bıraktık.

On yıllardır jakobenizmin, vesayetin bekçiliğini yapan CHP eski alışkanlıklarını sürdürmekte artık zorlanmaktadır. CHP'nin milletle kavgasını bitirmesi en çok bizi mutlu edecektir. Bizim isteğimiz, CHP'nin milletin değerleri ile barışması, milli iradeye teslim olması, demokrasiyi içselleştirmesi, yani normalleşmesidir.

Hangi siyasi görüşe sahip olursak olalım aynı gemideyiz. Yeni delikler açmanın kimseye faydası olmaz. Biz AK Parti ve Cumhur ittifakı olarak uzlaşmacı tavrımızı sürdüreceğiz. Siyasetin gayesi, iyiyi, güzeli, doğruyu bulmak, ona ulaşmak için çaba sarf etmektir.

İnsanların kılık kıyafetinden, mezhebinden, etnik kökeninden dolayı keskin ayrışmaya gitmesi milletimize açık bir düşmanlıktır. Ezana, bayrağa, camiye, Kuran'a, cami cemaatine saldırmayı aklının ucundan geçirenin gözünün yaşına bakmayız. Herkes bilsin, biz istiklal savaşını bu semalarda ezan özgürce okunsun, şanlı bayrağımız özgürce dalgalansın diye yaptık. Ezanla, bayrakla, camiyle, cemaatle derdi olan, bu milletin evladı değildir, bu milletin düşmanıdır ve bu zihniyete en küçük müsamaha göstermeyiz. Gençlerimizin lümpen ırkçılık illeti ile işgal edilmesine göz yumacak parti değiliz. Kökü dışarıdaki tehlikeli akımlardan korumak için hassas davranacağız. LGBT sapkınlığına nasıl bakıyorsak, Türk ve Müslüman düşmanlığından beslenen ırkçı saldırılara da aynı nazarla bakıyoruz. 

AKP'YE GEÇEN BELEDİYE BAŞKANLARI VE VEKİLLER

AKP'ye geçen belediye başkanları şöyle:

Adana Saimbeyli Belediye Başkanı Mahmut Dal ( Bağımsız)

Adana Feke Belediye Başkanı Cömert Özen (YRP'den istifa etti)

Elazığ Arıcak Bükardı Belediye Başkanı Ali Açmaz (Bağımsız), Açmaz 23 Temmuz'da YRP'den istifa etmişti. 

Erzurum Aziziye Belediye Başkanı Emrullah Akpunar (YRP'den istifa etti) 

Erzurum Horasan Belediye Başkanı Hayrettin Özdemir (İYİ Parti'den istifa etti)

Erzurum Köprüköy Belediye Başkanı Nevzat Karasu (YRP'den istifa etti)

Konya Doğanhisar Belediye Başkanı Ali Öztoklu (Bağımsız) Öztoklu ayrıca YRP'den istifa etti.

Muş Bulanık Yoncalı Belediye Başkanı Fehim Kaya (YRP'den istifa etti)

Muş Merkez Yeşilova Belediye Başkanı Ömer Faruk Yenilmez (YRP'deni istifa etti)

Ordu Çaybaşı Belediye Başkanı Mesut Karayiğit (YRP'den istifa etti)

Samsun Ayvacık Belediye Başkanı Refahattin Şencan (YRP'den istifa etti)

Şanlıurfa Birecik Belediye Başkanı Mehmet Begit (Bağımsız) Begit, DEM Parti'den istifa etti.

Uşak Banaz Belediye Başkanı Zafer Arpacı (Bağımsız)

Milletvekilleri ise şöyle:

İstanbul Milletvekili Seyithan İzsiz ve İstanbul Milletvekili Ersagun Yücel.


Haber Kaynağı : 12punto

Cumhurbaşkanı Erdoğan vekil transferi