Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Davutoğlu, Erdoğan'ın 'son seçimim' açıklamasını değerlendirdi. 'Yerel seçimleri riskli görüyor'

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Halktv'de katıldığı canlı yayında yerel seçimler ve 6'lı Masa hakkında açıklamalarda bulundu. Davutoğlu, Cumhurbaşkanlığı seçimi için aklındaki adayı açıkladı. Davutoğlu ayrıca Erdoğan'ın 'bu son seçimim' açıklamasını değerlendirdi.

Davutoğlu, Erdoğan'ın 'son seçimim' açıklamasını değerlendirdi. 'Yerel seçimleri riskli görüyor'

Yerel seçimlere kısa bir süre kala Ahmet Davutoğlu, gündemi değerlendirmek adına Halktv'de canlı yayına katıldı.

Davutoğlu 6'lı Masa'nın dağılmasında sadece Meral Akşener'in masadan kalkmasının etkili olmadığını, başka faktörlerin de etkin olduğunu ancak bu konuda isim vermek istemediğini söyledi. 

Akşener'in, Mansur Yavaş'a olan adaylık teklifinin Yavaş tarafından 'Kemal Kılıçdaroğlu'nun da onayı olmadan kabul edemem' sözleriyle yanıtlandığını söyleyen Davutoğlu, kendisinin o dönemki Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olarak düşündüğü ismin Hikmet Çetin olduğunu ve geçiş dönemi için bu ismin daha uygun olduğuna inandığını söyledi. 

Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığının muhafazakar milliyetçi kesime doğru şekilde anlatılamadığını ve bu süreçte bazı yanlış adımlar atıldığını ve açıklamalar yapıldığını söyleyen Davutoğlu bunun gerçekleşmediğini söyledi.

6'lı Masanın Cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi konusunda karar toplantısı ön çalışmalarının yeterli derecede yapılmadığını söyleyen Davutoğlu, seçimin kaybedilmesinde bunun etkili olduğunu söyledi.

"Kılıçdaroğlu'yla konuştum" diyen Davutoğlu, yol kazalarını baştan engellemek için tabanı rahatsız edecek adımlar atılmaması konusunda uyardığını söyledi.

Yerel seçimlerde Ankara'da Mansur Yavaş'ı parti olarak destekleyeceklerini söyleyen Davutoğlu, Ekrem İmamoğlu'nun kendilerinden herhangi bir görüşme talebinde bulunmadığını ve planlarını kendilerine anlatmadığını söyledi. Bu yüzden de Gelecek Partisi seçmenlerinin İstanbul'da özellikle bir isimi destekleyeceği gibi bir görüş ifade edemeyeceğini söyledi.

Buna rağmen Davutoğlu, İstanbul'daki seçmenlerinin Kanal İstanbul projesini yapacak kişilere de oy vermeyeceğini söyleyerek Murat Kurum ismine uzak durduklarını belirtti. 

ERDOĞAN'IN 'SON SEÇİMİM' AÇIKLAMASI

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'son seçimim' açıklamasını değerlendirdi. Kendisini yakından tanıyan biri olarak böyle bir açıklamanın arkasında 'kaybetme korkusu' olduğunu söyledi.

Davutoğlu şunları söyledi:

Kendisinden dördüncü kez duyduğum bir açıklama. 'Son seçimim' açıklamasını gördüğümde şunu düşündüm; Erdoğan bir konuda risk gördüğünde aklından çok duygularını konuşturmaya başlar. Yerel seçimleri riskli gördüğü için böyle bir açıklama yaptığını düşünüyorum...

Tahminimce İstanbul ve Ankara'yı kaybetme ihtimali olduğuna dair anketler gidiyorsa seçmenindeki çözülmeyi durdurmak ve 'bu son dönem paniğe kapılmayın' demek için duygusal bir mesaj ilettiği görüşündeyim

Diğer isimler de bunun yaratacağı tartışmaları öngördükleri için iktidar sahipsiz mi kalacak diye düşündükleri için Erdoğan'ın açıklamalarını rasyonel bir zemine oturtalım kaygısı içinde böyle açıklamalar yapmak zorunda hissetmiş olabilirler.

Kendi seçmenine 'safları bırakmayın' dedi diğerleri de bunların doğuracağı riskleri engellemek için hukuki açıklamalar yaptılar.

IMF İLE ANLAŞMA YAPILDI

Ahmet Davutoğlu, "Tanıdığım Erdoğan, seçimlere yaklaşırken emekli maaşı ikramiyelerini 5  bin lira yapardı, ancak bunu diyemedi" sözleriyle bunun sebebini kapalı kapılar ardında Türkiye'nin IMF'yle anlaşma yapmasına bağladı.

Davutoğlu, kemer sıkma politikaları başladı dedi ve Türkiye'nin örtülü bir IMF anlaşması gerçekleştirdiğini söyledi.



Haber Kaynağı : 12punto

Ahmet Davutoğlu aday Ankara Cumhurbaşkanı Erdoğan Ekrem İmamoğlu emekli maaşı Gelecek Partisi iktidar Hikmet Çetin IMF Kanal İstanbul Kemal Kılıçdaroğlu Mansur Yavaş Meral Akşener Murat Kurum