Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Davutoğlu iktidara seslendi: Can Atalay kararını derhâl uygulayın

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu partinin grup toplantısında “Can Atalay'la ilgili kararı derhal uygulayın. Can Atalay'la fikren uyuşmadığımız bir çok konu vardır ama anlaştığımız bir şey var Can Atalay milli iradenin hür seçimiyle bu Meclis'e gelmiştir.” dedi.

Davutoğlu iktidara seslendi: Can Atalay kararını derhâl uygulayın

Saadet Partisi ve Gelecek Partisi’nin ortak grup toplantısında konuşan Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, siyasi yumuşama tartışmaları arasında iktidara çağrıda bulundu.

“ANAYASA’YA MAKYAJ YAPMAYIN”

“Anayasa’ya makyaj yapmayalım” diyen Davutoğlu, “Getirin anayasanın her şeyini tartışalım. Ama gündem değiştirmek, oyalamak için anayasa değişikliği getirirseniz önce şunu sorarız biz; peki şu elinizdeki anayasaya uyuyor musunuz? Mesele yoksulluğu örtmek, emeklilerin feryadını örtmek için anayasayı kullanmaksa bu oyuna gelmeyiz” dedi. 

Davutoğlu, ‘siyasi yumuşama’ noktasında Anayasa Mahkemesi (AYM) ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) kararlarına rağmen tutuklu bulunan Can Atalay’ın serbest bırakılmasının fırsat olduğunu belirten Davutoğlu şunları söyledi:

İktidara buradan sesleniyorum; eğer gerçekten yumuşamaysa Can Atalay'la ilgili kararı derhal uygulayın. Can Atalay'la fikren uyuşmadığımız bir çok konu vardır ama anlaştığımız bir şey var Can Atalay milli iradenin hür seçimiyle bu Meclis'e gelmiştir.

‘KATİLLERE YUMUŞAMAYIN’

Öte yandan Davutoğlu, Sinan Ateş cinayeti iddianamesinde eşi Ayşe Ateş’in ifadesinin yer almamasına da tepki göstererek “Mazlumlarla yumuşayın katillerle değil. Bir iddianame çıkıyor. Bu iddianame hazırlanırken maktulün eşinden ifade alınıyor. Bir insanın bütün iç dünyasını bilen tek kişi eşidir. Eşi birtakım ifadelerde bulunuyor, muhtemelen Sinan Ateş'in kimseye söylemediği şeyleri söylüyor ama eşin ifadesi iddianamede yok." diye konuştu.


Haber Kaynağı : 12punto