Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Davutoğlu'ndan CHP'ye tepki: Yüzde 37'ye çıkabilecek miydiniz

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın ‘siyasette yumuşama’ açıklamalarına destek verdi. Davutoğlu, CHP kanadından beklentinin oldukça altında kalan oy oranlarına ilişkin gelen eleştirilere ise “Eğer o masanın oluşturduğu yumuşama olmasaydı siz yüzde 37’ye çıkabilecek miydiniz?” tepkisini gösterdi.

Davutoğlu'ndan CHP'ye tepki: Yüzde 37'ye çıkabilecek miydiniz

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, bugün partisinin ‘Genişletilmiş İstişare Kampı’nın kapanış konuşmasını yaptı. 

Cumhurbaşkanı AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Siyasi yumuşama dönemi başlamıştır” çıkışını desteklediklerini kaydeden Davutoğlu, “Tarihi bir açıklama olarak görüyor ve destekliyoruz. Ancak içinin doldurulması lazım.” dedi.

Davutoğlu, ayrıca Erdoğan’a “Bu siyasi yumuşama bir taktik manevra mı, Türkiye’nin geleceğini belirleyecek stratejik bir dönüşüm kararı mı?” sorusunu da yöneltti.

'O MASANIN OLUŞTURDUĞU YUMUŞAMA OLMASAYDI...'

Son Cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimlerinde beklentilerin oldukça altında kalan oy oranlarına ilişkin özellikle Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) kanadından gelen eleştirilere yanıt veren Davutoğlu şunları kaydetti:

Bütün bu çabamızı sürdürdüğümüz için ve onun için bedeller ödediğimizi göre göre bize dönüp ‘Bizden şu kadar milletvekili aldınız’ diye hesaba çekenlere soruyorum şimdi: Eğer o masanın oluşturduğu yumuşama olmasaydı siz yüzde 37’ye çıkabilecek miydiniz? Oranlar değişir ama değişmeyecek olan tek şey ilkeleriyle davranan siyasetçilerin gün gelip halkın vicdanında hak ettiği yeri alacakları gerçeğidir.


Haber Kaynağı : 12punto

Ahmet Davutoğlu CHP Cumhurbaşkanı Erdoğan