Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

DEM Parti'den 'etki ajanlığı' tepkisi: Herkes bir gün terörist olabilir

Kamuoyunda 'etki ajanlığı' olarak bilinen 9. Yargı Paketi tepki çekmeye devam ediyor. DEM Parti Erzurum Milletvekili Meral Danış Beştaş, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, söz konusu yargı paketi hakkında "Türkiye'de herkes bir gün terörist olabilir. Şimdi de etki ajanlığıyla terörist olmayanların herhalde üçte ikisi ajan olarak nitelendirilecek" dedi.

DEM Parti'den 'etki ajanlığı' tepkisi: Herkes bir gün terörist olabilir

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi Erzurum Milletvekili Meral Danış Beştaş, "9. Yargı Paketi"ni değerlendirdi.

"TERÖRİST OLMAYANLAR AJAN OLARAK NİTELENDİRİLECEK"

"Etki ajanlığı" konusuna da değinen Beştaş, "Türkiye'de herkes bir gün terörist olabilir. Şimdi de etki ajanlığıyla terörist olmayanların herhalde üçte ikisi ajan olarak nitelendirilecek. Tırnak içinde söylüyorum; ülkede ajandan ve teröristten geçilmeyecek" ifadelerini kullandı.

Her yargı paketinin "özgürlüklerin, insan haklarının, hukukun üstüne beton döktüğünü" vurgulayan Beştaş, "Hala 8. Yargı Paketi'nin yarattığı hukuksuzlar tartışılıyorken etki ajanlığını gündeme getirmek iyi niyetli değildir" dedi.

Düzenleme ile kadınların kendi soyadlarını tek başına kullanamayacaklarını belirten Beştaş, Anayasa Mahkemesi'nin kadının evlenmeden önceki soyadının evlendikten sonra da kullanabileceğine yönelik kararını hatırlattı.

Gerekçede çocukların anne ve babalarının soy isimlerinin farklı olmasından etkilenebileceğinin yer aldığını anlatan Beştaş, "Çocuklar, anne, babalarının tutuklanmasından etkilenmiyor mu? Çocuklar, babalarının annelerine şiddet uygulaması halinde etkilenmiyor mu? Bu listeyi uzatabiliriz; bu sadece bir bahane. Onlar açısından önemli konu; kadınların kazanımlarını yok etmek" diye konuştu.

"YENİ BİR SUÇ TİPİ İHDAS EDİLİYOR"

Türk Ceza Kanunu'nun 339'uncu maddesine "diğer faaliyetler" başlığıyla bir ekleme yapılarak yeni bir suç tipinin ihdas edildiğini dile getiren Beştaş, "Halkı susturmanın yöntemleri deneniyor; bu da yeni bir susturma yöntemi. Yeni cezalar merkezi oluşturuluyor" yorumunu yaptı.


Haber Kaynağı : 12punto

DEM Parti etki ajanlığı

İlgili Haberler