Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Deniz Zeyrek, İmamoğlu'nun 'en çok korktuğu' adayın ismini verdi

Gazeteci Deniz Zeyrek, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun en çok çekindiği adayı açıkladı.

Deniz Zeyrek, İmamoğlu'nun 'en çok korktuğu' adayın ismini verdi

Türkiye yerel seçim atmosferine girdi. Siyasi partiler belediye başkan adaylarını açıklamaya devam ederken, yerel seçimlerde en çok merak edilen kentlerin başında İstanbul geliyor. 

AKP, 31 Mart 2024’teki yerel seçimlerde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun karşısına eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’u aday çıkardı.

İYİ PARTİ VE DEM PARTİ HENÜZ ADAY AÇIKLAMADI

Yerel seçimlere ‘hür ve müstakil’ girme kararı alan İYİ Parti henüz İstanbul adayını açıklamazken, DEM Parti’nin aday çıkarıp çıkarmayacağı ise merak konusu.

AKP, Murat Kurum’u aday ilan edene kadar kulislerde başta İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan’ın ismi AKP'nin muhtemel adayları arasında geçiyordu.

Kurum ve İmamoğlu arasındaki seçim yarışının masaya yatırıldığı Sözcü TV’de gazeteci Deniz Zeyrek dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.

“İMAMOĞLU AKP’NİN ANKETİNDE 1 PUAN ÖNDE”

AKP’nin İYİ Parti ve DEM Parti’nin İstanbul’da aday çıkaracağını varsayarak yaptırdığı seçim anketinde İmamoğlu’nun önde olduğunu aktaran Deniz Zeyrek, “Ben şöyle bir bilgi paylaşayım. AK Parti’de yapılan ankette Ekrem İmamoğlu, Murat Kurum’un 1 puan önünde çıkmış. Ben bu yarışın parti yarışı olmaktan çıktığı kanaatindeyim. Bu yarış Murat Kurum’la Ekrem İmamoğlu arasında geçecek” diye konuştu.

Hemşehriciliğin yerel seçimlerde çok etkileyici olduğunum altını çizen Zeyrek, “Hep deriz ya, İstanbul’da Trabzonlular, Sivaslılar hep öne çıkarlar, seçimi kazanırlar diye. Bu durumun Ekrem İmamoğlu için avantaj olduğu kanaatindeyim. Ankaralı birinin İstanbul’daki bir seçimde başarılı olabileceğini düşünmüyorum. Erzincanlı biri bile bunu yapamadı (Binali Yıldırım)” dedi.

"İMAMOĞLU'NUN EN ÇOK KORKTUĞU ADAY MEHMET ERGÜN TURAN'DI"

Zeyrek, devamında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun en çok çekindiği adayı şu sözlerle açıkladı;

“Ekrem İmamoğlu’nun en çok korktuğu adayı burada açıklıyorum size. Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan’dı… O gelseydi İmamoğlu zorlanabilirdi, hatta kendisi de panik yapabilirdi.”


Haber Kaynağı : 12punto

belediye başkan adayları Deniz Zeyrek Ekrem İmamoğlu Mehmet Ergün Turan Murat Kurum yerel seçim