Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Ekrem İmamoğlu'ndan Akşener'in sözlerine yanıt

Katıldığı canlı yayın programında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Seçime 16 milyonun iradesiyle girip, 16 milyonun iradesiyle çıkacağız" dedi. Akşener'in kendisine yönelik ifadeleri üzerine alınmadığını belirten İmamoğlu, üzüldüğü tarafları olduğunu ancak 'meseleyi' günü geldiğinde abla-kardeşçe halledeceklerini söyledi.

Ekrem İmamoğlu'ndan Akşener'in sözlerine yanıt

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Senem Toluay Ilgaz'ın moderatörlüğündeki Sözcü TV canlı yayınına katıldı. Uğur Dündar, İpek Özbey, İsmail Saymaz ve Deniz Zeyrek'in sorularını yanıtlayan İmamoğlu, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Özgür Özel'e yönelik provakasyon uygulanmasına yanıt veren İmamoğlu, "Sanki hükümet yok bu ülkede, hükümet muhalefete dönüşüyor. Birileri vatan haini ilan ediliyor. Terörün artmasının sorumlusu hükümet ve sayın Cumhurbaşkanıdır. Hesap vermesi gereken kişi o. Bu tür saldırılar vatandaş girişimi değil, organize işler. Her seçim öncesi oynanan basit oyunlar." diye konuştu.

CAN ATALAY AÇIKLAMASI

İmamoğlu'nun konuşmasından önce çıkanlar şu şekilde:

"Can Atalay acilen TBMM'deki koltuğuna oturmalıdır. Türkiye'deki demokrasiyi, anayasal hakları sınıfta bırakıyorsunuz. Dünyaya karşı rezil oluyoruz. Türkiye'deki demokrasiyi, anayasal hakları sınıfta bırakıyorsunuz. Sırası geldiğinde bir başka ülkenin talimatıyla hapisten birini serbest bırakıp uçağa bindirip ülkesine yollayabiliyorsunuz.

AKŞENER YANITI

Hiçbir şekilde üstüme almadım. Beni ilgilendiren sözler yok. Bazen beni hedef aldığı sözler olabilir. Üzülürüm. Sözler söylenebilir. Ben bazı hukukları önemsiyorum. Abla kardeş hukukundan bahsederler. O hukuku kuran başka şeyler vardır. Gün gelir abla kardeşi ile oturur, bu meseleler halledilir. Çok sert söylemler, rota değişimi bir parti için normaldir ama bunun muhatabı biz değiliz.

(Akşener ile aranız bozuk mu?) Benim böyle bir bilgim yok. Kendisiyle en son çok samimi bir sohbetimiz oldu. Sayın Özgür Özel’in kendisini ziyaret etmeden önce Genel Başkanı’mın da bilgisiyle kendisini arayıp yarım saate yakın bir telefon sohbetimiz oldu. ‘Her zaman buradayım’ dedim. Nezakette, saygıda asla kusur etmem. Bazı sözler beni incitmiştir. Abla kardeş bir gün çözeriz onu

"MEGA PROJELERİMİZ DE VAR"

Tevfik Göksu zor bir görev üstlendi hem Esenler'i yönet hem Ekrem İmamoğlu'ndan sorumlu Meclis üyesi ol zor bir işti.

Mega projelerimiz de var. Kreşlerimiz var, 150 olmaz 200 yaparız. Süt dağıtmak da mega projedir. Yeni evlenen çifte yardım etmek, yeni doğan bebeğe yardım etmek bu dönemin mega projesidir.

KILIÇDAROĞLU İLE ARALARINDA KÜSLÜK VAR MI?

Sayın Özgür Özel ile muazzam bir diyaloğumuz var. Ben kurumsal yapıda hangi sorumlulukları almam gerektiğini iyi bilirim. Benim Genel Başkanım. Kurumsallığa Ekrem İmamoğlu'nun olduğu yerde zeval gelmez. Bir seçim yaşandı. Ben seçimden sonra düşüncelerimi Sayın Kılıçdaroğlu ile paylaştım. Partimle ilgili bir kelime konuşamam dedim ve 188 gün çıkmadım. Ben partimle ilgili sorunları kimseyle konuşmam. Benim Sayın Kılıçdaroğlu ile aram bozuk değildir. Ankara'ya gitsem görüşürüm. Umarım yapabiliriz. Aile meselelerimi dışarda konuşmam. Bir derdim varsa partimin şehrimin lehine ne düşünüyorsam kendileri ile paylaşırım.

Ekrem İmamoğlu, programda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesini de taklit etti.

'METRO' AÇIKLAMASI

İstanbul'da biz göreve geldiğimizde bu şehrin 10 tane metrosu çalışmıyordu. 2015-16-17'de ihale ettikleri işlerin hiçbirisine doğru dürüst finansman ayarlamamışlar. Projeleri bile yoktu. Böyle bir süreç işlerken göreve geldik. 2 kere seçildik hatta. 3 ay geç geldik göreve. Bizim ilk işimiz bu şehrin temel sorunlara çözüm bulmak. 2.3 milyar Euro finansman sağladık biz. Kamu desteği sıfır. Devletin kamu bankasından bir kuruş alamadık. Varsa utanmaları o kamu bankalarındakilerinin başı öne eğilsin diye söylüyorum. Biz yurt dışından finansman sağladık.

Beşiktaş meydanında kazı var. 8 senelik bir kazı. Dolayısıyla o durağın açılması uzadıkça uzuyor. Biz işi kolaylaştırmak için Mahmutbey-Mecidiyeköy'ü açtık. Sonra Yıldız'ı açtık. Yıldız'dan metroya binilebiliyor."


Haber Kaynağı : 12punto

Ekrem İmamoğlu Özgür Özel Sözcü TV gazeteci