Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

Erdal Beşikçioğlu, eski belediyedeki akraba atamalarını açıkladı

Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, belediyedeki akraba atamaları ve liyakat konusundaki eleştirilere yanıt vererek, geçmiş dönemdeki uygulamalara dikkat çekti. Beşikçioğlu, "Belediyede akrabaların görevlendirilmesini uygun bulmuyorum. Bu kişilerle ilgili meclisten oybirliğiyle karar çıkartmak istiyorum" dedi.

Erdal Beşikçioğlu, eski belediyedeki akraba atamalarını açıkladı

Etimesgut Belediyesi’nin eylül ayı meclis toplantıları, Belediye Meclis Binası’nda Başkan Erdal Beşikçioğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi. 

Toplantıda, AKP Grup Başkanvekili Uğur Çağlar’ın, Başkan Yardımcısı İhsan Bahri Bellek’in eşi Nursemin Bellek'in Özel Kalem Müdürlüğü’ne atanmasıyla ilgili yönelttiği sorular üzerine Beşikçioğlu, önemli açıklamalarda bulundu.

Erdal Beşikçioğlu, Nursemin Bellek’in atanmasına dair soruya cevap olarak "Nursemin Hanım, Girne Amerikan Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünden lisans mezunu olmuş, İstanbul Üniversitesi Adalet Meslek Yüksekokulu’nu ön lisansla bitirmiş, İstanbul Kültür Üniversitesi Kamu Hukuku alanında yüksek lisans yapmış ve İstanbul Kültür Üniversitesi rektörünün Özel Kalem Müdürlüğü görevini üstlenmiştir. Sizlerden daha iyi bir özgeçmişi var” dedi.

Akraba atamaları konusundaki eleştirilere de yanıt veren Beşikçioğlu, kendi yeğeninin belediyede danışman olarak görev yaptığını doğruladı ancak bu görevinin gönüllü olduğunu ve herhangi bir ücret almadığını belirtti.

AKRABA ATAMALARI VE GEÇMİŞ DÖNEM ELEŞTİRİLERİ

Beşikçioğlu, belediyede akraba ilişkileriyle yapılan atamaları eleştirerek, "Belediye başkan yardımcılarının ve meclis üyelerinin de belediye içerisinde akrabalarının bulunmasını uygun bulmuyorum. Bu koşullarda işe alınan kişilerin görevlerinin sonlanmasına ilişkin meclisten karar çıkartmak istiyorum” şeklinde konuştu.

Beşikçioğlu, eski Etimesgut Belediye Başkanı MHP’li Enver Demirel döneminde lise mezunu akrabaların müdürlük pozisyonlarına getirildiğini belirtti ve bu tür atamaların tespit edilmesi gerektiğini söylerek şunları kaydetti:

“Geçmiş dönemlerde bazı eylemler gerçekleşmiş. Lise mezunu akrabaların müdürlük pozisyonlarına getirildiğini gördük. Toplamda 61 kişi bizim tespit ettiklerimiz. Ve bir de tespit edemediklerimiz var. Şimdi kalkıp bana liyakattan bahsediyorlar. Geçmiş dönem sizler neredeydiniz? Şimdi mi aklınız yerine geldi?" 

Beşikçioğlu, liyakat ve akraba atamaları konusunda meclisten oybirliğiyle karar çıkartmak istediğini belirtti.  


Haber Kaynağı : 12punto

Erdal Beşikçioğlu Etimesgut Belediyesi