Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Erdoğan, aday tanıtımında Özgür Özel ve Ali Mahir Başarır'ı hedef aldı: O sizin cibilliyetinizde var!

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin aday tanıtım lansmanında AKP Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta ile ‘bayrak’ polemiği yaşayan CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır’ı hedef aldı.

Erdoğan, aday tanıtımında Özgür Özel ve Ali Mahir Başarır'ı hedef aldı: O sizin cibilliyetinizde var!

Şehitlerin ardından TBMM’de başlayan ortak bildiri krizinde AKP Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta, bildiriye imza atmayıp kendi bildirisini yayımlayan CHP’yi hedef aldı.

Usta, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada “Meclis’in iradesiyle hazırlanan, kendilerinin ‘bir A4 kâğıdı’ deyip imza atmadıkları, çok önemli bir metindir aslında. Burada bir milletvekili olarak, ‘Evet, ben de bu terör örgütünü ve terörü lanetliyorum’ demekten imtina etmediğinizi gösteren bir metindi. Buna imza atmamak için bu tip siyasi polemiklere girmeye hiç gerek yok. Eğer, Meclis’in kâğıdında yazılan, altında imzalarımız bulunan kağıda ‘bir A4 parçası’ diyorsanız, şurada arkamızda bulunan bayraklara da iki gün sonra ‘bez parçası’ dersiniz. Hiç kusura bakmayın” ifadelerini kullandı.

ALİ MAHİR BAŞARIR'DAN USTA'YA TEPKİ: SEN HADDİNİ BİLECEKSİN

Usta’nın bu sözlerine CHP sıralarından tepki geldi. CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, “Şu gördüğünüz bayrak Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının kanıyla bu rengi almıştır. Ona bez parçası diyecek siz olun, başkası olsun alnını karışlarım. Sen haddini bileceksin. Benzetmeyle bile Türk bayrağına bez parçası diyemezsin” sözleriyle Usta’ya tepki gösterdi.

Bugün (18 Ocak) Ankara’da partisinin belediye başkan adaylarını açıklayan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır’ı hedef aldı.

"İŞ BİRLİKLERİNİ ALENİ HALE GETİRDİLER"

CHP’nin DEM Parti ile görüşmelerine tepki gösteren Erdoğan, “Ülkemizin ikinci büyük partisi hüviyetini taşıyan CHP, mevcut yönetim altında, maalesef emperyalistlerin koçbaşlığına soyunmuş durumdadır. Bunların seçimlerde yaptıkları iş birliği gizli saklı devam ediyordu. CHP'nin, bölücü terör örgütünün güdümünden çıkamadığı için meşruiyet krizi yaşayan DEM'lilerle yaptığı iş birliği, kirli oyunun en son sahnesidir. Kandil uzantılarına kırmızı halılar serip, Türk bayraklarını, Atatürk resimlerini ortadan kaldırarak, iş birliklerini aleni hale getirdiler” diye konuştu.

“CHP de artık bölücü örgütün güdümündeki partinin kontrolündedir, DEM tarafından rehin alınmıştır” diyen Erdoğan, “Gazi Mustafa Kemal'in kurduğu partinin tabutuna son çiviyi, kurultay kürsüsünden teröristlere selam gönderip, bölücülerle işbirliği yaparak Özgür efendi çaktı” ifadelerini kullandı.

ALİ MAHİR BAŞARIR'I HEDEF ALDI

Meclis’teki Ali Mahir Başarır ve Leyla Şahin Usta arasındaki ‘bayrak’ tartışmasına da değinen Erdoğan, “Parlamentoda çıkmış birisi benim grup başkanvekilim Leyla Hanım'a bayrağımıza saldırdığına dair edepsizce ifadeler kullanıyor. AK Parti'nin hiçbir ferdi bayrağımıza 'kağıt parçası, paçavra' demez o sizin cibilliyetinizde var. AK Parti'de bunları göremezsiniz. Kime ne söylediğinizi iyi bileceksiniz dokunulmazlığa sığınarak cibilliyet noktasındaki eksikliklerle AK Parti'ye saldıramazsınız. 31 Mart'ta sadece şehirlerimizi gerçek belediyecilikle buluşturmakla kalmayacağız aynı zamanda Özgür efendiyi de vesayetten kurtarıp özgürleştireceğiz” diye konuştu.


Haber Kaynağı : 12punto

ali mahir başarır Recep Tayyip Erdoğan Leyla Şahin Usta Özgür Özel