Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,0624
Dolar
Arrow
34,1295
İngiliz Sterlini
Arrow
44,5429
Altın
Arrow
2955,0000
BIST
Arrow
9.002

Erdoğan kabine toplantısı sonrası konuştu

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Kabine toplantısı sona erdi. Erdoğan Kabine'nin ardından açıklamalarda bulundu.

Erdoğan kabine toplantısı sonrası konuştu

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. 

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde: 

"Kerbela katliamı üzerinden bizi bölmek, aramıza nifak ve fitne tohumları serpmek isteyenlere fırsat vermeyeceğiz..."

Son Kabine toplantımızdan bugüne dış siyasette oldukça yoğun görüşme ve ziyaret trafiğimiz oldu. Önce Şanghay İş Birliği Teşkilatı'nın 24. zirvesine katılmak üzere Astana'ya gittik. Orada milletimiz ve Asya'daki kardeşlerimiz açısında çok hayırlı neticeler doğuracak kritik temaslar gerçekleştirdik. Özellikle Rusya devlet Başkanı Sayın Putin ve Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Başkanı Sayın Şi ile yaptığımız görüşmeler oldukça verimliydi. 

Müttefiklerimiz tarafından ülkemize binbir naz ile verilen silahlar bakıyorsunuz bölücü örgütün sığınaklarından çıkıyor.

Her iki ülke ile olan iş birliğimizi ticaretten turizme, ulaştırmadan doğrudan yatırımlara kadar her alanda geliştirmek arzusundayız. Çin otomobil üreticisi BYD ile imzaladığımız toplam tutarı 1 milyar doları aşan yatırım sözleşmesi karşılıklı irademizin en güzel örneğidir.

Her zaman söylediğim gibi ülkemiz ekonomisine katma değer sağlayacak her türlü yatırıma kapımız ardına kadar açıktır. Yeter ki kazan-kazan anlayışıyla hareket edilsin. Yeter ki yatırım meselesi siyasi manivela olarak kullanılmasın. Ciddi yatırımcılara gereken her türlü kolaylığı sağlıyoruz.

"BİZİM ÇOCUKLAR'A DESTEK VERMEK ÜZERE BERLİN'E GİTTİK"

Astana'nın ardından aslında planımız Şuşa'daki Türk Devletleri Teşkilatı Gayri Resmi Zirvesi'ne katılmaktı ancak Hollanda ile oynadıkları çeyrek final maçında millilerimizi yalnız bırakmamak için planımızda ufak bir değişiklik yaptık, Şuşa'ya bizi temsilen Cumhurbaşkanı Yardımcımız ve Dışişleri Bakanı'mız gittiler. Biz de Bizim Çocuklar'a destek vermek üzere Berlin'e gittik.

UEFA'nın Merih Demiral hakkında alelacele aldıkları haksız karar hem kendilerine hem de şampiyonanın itibarına zarar vermiştir. Milli takımımız maç boyunca izleyenlere keyif veren bir performans sergiledi. Karşılaşma esnasında elbette içimize sinmeyen, anlamakta zorlandığımız hakem kararları oldu. Millilerimizi Almanya'da ev sahibi olarak bağırlarına basan gurbetçi kardeşlerimize teşekkür ediyorum. İspanya'yı hem başarıları hem de oynadıkları güzel futbol için kutluyorum.

Sporda bir kritik imtihanımız da gelecek hafta başlayacak olan Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'dır. Sporcularımızdan Tokyo'da elde ettikleri tarihi başarıyı Paris'te daha ilerilere taşımalarını bekliyorum, şimdiden üstün başarılar bekliyorum.

9-11 tarihleri arasında Vaşington'da düzenlenen NATO Liderler Zirvesi, Türkiye'nin NATO içerisinde önemini tekrar ortaya koymuştur. Müttefiklerden beklentilerimizi ifade ettik. Müttefiklerimiz tarafından ülkemize adeta bin bir nazla verilen silahlar, bakıyorsunuz, bölücü terör örgütünün sığınaklarından çıkıyor. Bunların ittifak ruhu ile bağdaşmadığı açıktır. Temaslarımızdan bunları söyledik.

"TUTUMUMUZU DEĞİŞTİRMEYİZ"

İsrail'in durdurulmasının tüm dünyanın huzuru için önemli olduğunu ifade ettik. İsrail'in Gazze ve diğer Filistin topraklarındaki katliam, işgal ve soykırım politikası devam ettikçe, biz de bu ülkeyle ilgili tutumumuzu değiştirmeyiz.

Türkiye coğrafi, beşeri, ekonomik ve tarihi bağları itibarıyla tek bir bloğa sıkıştırılamayacak bir ülkedir. Bizi, kimsenin kendi dar kalıplarına hapsetmesine izin veremeyiz. Biz ne Batı için Doğu'ya sırtımızı döneriz ne Doğu için Batı'yı ihmal ederiz. Dostlarımızın sayısını artırmaya önem veriyoruz. Dış siyasette yeni denklemler kurmamız tercihten öte ihtiyaçtır.

"TRUMP'A ÜLKEM ADINA GEÇMİŞ OLSUN DİLİYORUM"

Trump'a yönelik suikast girişimi dünyadaki mevcut kırılganlıkları ortaya sermiştir. Saldırıyı tekrar lanetliyor ve Trump'a ülkem adına geçmiş olsun diliyorum.

Geçen hafta Türksat 6A'nın yolculuğu 8 Temmuz'da fiilen başladı. Doğrulamaların ardından 3 ay sonra operasyona alacağız. Haberleşme uydusu üreten ilk 11 ülke arasına girdik. 


Haber Kaynağı : 12punto

kabine toplantısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan