Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Erdoğan talimat verdi: Seçim mağlubiyeti sonrası AKP’den flaş karar

31 Mart Yerel Seçimleri'nde mağlubiyete uğrayan AKP, seçim sonuçlarının kapsamlı bir analizin yapmak için yol haritasını belirledi. Buna göre sonuçların siyasi, ekonomik ve sosyolojik boyutlarını araştırmak üzere komisyonlar kurulacağı öğrenildi.

Erdoğan talimat verdi: Seçim mağlubiyeti sonrası AKP’den flaş karar

Türkiye, 31 Mart Yerel Seçimleri'ni geride bıraktı.

CHP yüzde 37.77'lik oy oranıyla birinci parti olurken, sonuçlar iktidar partisi AKP'de şok etkisi yarattı.

AKP, 22 yıl sonra ilk kez seçim kaybederken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim gecesi partisine verdiği talimat ortaya çıktı.

Erdoğan başkanlığında toplanan MYK'da seçim analizi sunumu yapıldı.

Haber Global'in aktardığına göre; 59 sayfalık sunumda AKP'nin oy kaybı yaşadığı il ve ilçeler, oyunu artırdığı bölgeler detaylı olarak yer aldı. Sunumda 2019 ve 2024 seçimleri de kıyaslandı. 

Büyükşehir, 51 il ve ilçelerle birlikte belediye meclis üyeliklerindeki son durum masaya yatırıldı.

EKİP KURULACAK

Kurmaylarına rehavet uyarısı yapan Erdoğan, alınan sonuçları tek bir nedene indirgemenin kolaycılık olduğunu vurguladı. "Çalışacağız analiz edeceğiz nerede yanlışımız var ben dahil dönüp kendimize bakacağız" diyerek bir ekip kurulmasını istedi.

4 AYRI KOMİSYON

Bunun üzerine seçim sonuçlarını değerlendirmek için Erdoğan'ın çerçevesini çizdiği 4 ayrı komisyon kurulmasına karar verildi. Komisyonlar; siyasal, ekonomik, sosyolojik ve kampanya başlıklarında çalışma yapacak.

Genel başkan yardımcıları, akademisyenler ve ilgili bakanların yer alacağı komisyonlarda, 31 Mart Seçimleri; teşkilat, adaylar, mevcut parti programı, yerel yönetimler, ekonomi, partinin genel politikası ve işleyiş olmak üzere birçok parametrede detaylı incelenecek.


Haber Kaynağı : 12punto

31 Mart Yerel Seçimleri Recep Tayyip Erdoğan seçim sonuçları