Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

Erdoğan Türkiye'ye döndü: Biden'ın yemeğine katılmadı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM 79. Genel Kurulu için bulunduğu ABD'deki temaslarını tamamlayarak Türkiye'ye döndü. Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden'ın davet ettiği akşam yemeğine katılmadan Türkiye'ye hareket etti.

Erdoğan Türkiye'ye döndü: Biden'ın yemeğine katılmadı

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu'na katılmak üzere gittiği ABD'deki temaslarını tamamlayarak yurda döndü. Erdoğan ve beraberindeki heyeti taşıyan özel uçak "CAN", sabah saat 09.30'da Atatürk Havalimanı'na indi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı İstanbul Atatürk Havalimanı'nda, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, İstanbul Valisi Davut Gül ve diğer yetkililer karşıladı.

Erdoğan'a ABD temasları sırasında eşi Emine Erdoğan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalın ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun eşlik etti.

Karşılamanın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, havalimanından ayrılarak İstanbul'daki programlarına geçiş yaptı.

BİDEN'IN YEMEĞİNE KATILMADI

NTV ABD muhabiri Hüseyin Günay, Erdoğan’ın ABD Başkanı Joe Biden’ın davet ettiği akşam yemeğine katılmaktan vazgeçtiğini duyurdu. Günay, sosyal medya platformu X’te yaptığı paylaşımda, "Erdoğan, Biden’ın akşam yemeğine katılmaktan vazgeçti. Türkevi’nden ayrıldı ve havalimanına doğru yola çıktı. Türkiye’ye dönecek" ifadelerini kullandı.


Haber Kaynağı : 12punto

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan BM Genel Kurulu