Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Erdoğan’dan Adalet Bakanı Tunç’a ‘Sinan Ateş’ talimatı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşen Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş görüşmede konuşulanları paylaştı. Ateş paylaşımında ''Mücadele yeni başladı, Eskisinden daha gür bir sesle “Adalet! Adalet!” diye haykıracağız'' ifadelerine yer verdi.

Erdoğan’dan Adalet Bakanı Tunç’a ‘Sinan Ateş’ talimatı

Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş Cumhurbaşkanı Erdoğan'la yaptığı görüşmenin detaylarını sosyal medya hesabından paylaştı. İşte Ayşe Ateş'in paylaşımı:

Sayın Cumhurbaşkanı’mız Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleştirdiğimiz görüşmenin detaylarına dair kamuoyuna bilgilendirme: 

Sayın Cumhurbaşkanı’mıza içinde üç adet ok bulunan bir sadak ile Necip Fazıl Kısakürek’in “Tarih Boyunca Büyük Mazlumlar” isimli kitabını hediye ettim. 

Görüşme esnasında, Sinan’ın hakkında ve benim hakkımda ortaya atılan FETÖ’cü ima, iddia ve ithamlarının ihbar kabul edilip hakkımızda kapsamlı bir güvenlik soruşturması yapılmasını ve neticenin de kamuoyu ile paylaşılmasını talep ettim. 

Sayın Cumhurbaşkanı’mıza; Sinan’a ve bana atılan diğer iftiraları ve bana yöneltilen bütün tehditleri de bir bir anlattım. Sayın Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a konuyla ilgilenilmesi, bu kişiler hakkında işlem yapılması için ivedilikle harekete geçilmesi talimatı verdi. Ayrıca Sayın Cumhurbaşkanı’mız daha sıkı korunup kızlarımla daha sosyal bir hayat sürmemiz için de gerekenin yapılmasını söyledi. Bu kapsamda bugüne dek özellikle sosyal medya üzerinden hem Sinan’a hem de bana yönelik yapılan tehdit ve hakaretleri içeren ekran görüntüleriyle oluşturduğumuz arşivi dosya hâline getirip avukatımız Sayın Ali Yücel aracılığı ile ilgili makamlara en kısa sürede teslim edeceğiz. 

Sayın Cumhurbaşkanı’mızın beni ve kızlarımı makamına kabul edip dinlemiş olması bizim için büyük anlamlar ihtiva ediyor. Aziz milletimizin vicdan sahibi fertleriyle birlikte devletimizin de yanımızda olduğunu görmek sürekli ölüm korkusuyla yaşayan kızlarımın gönlünü bir nebze olsun ferahlatırken bana da yürüttüğüm adalet mücadelesinde güç verdi. Kızlarım dün gece rahat uyudular. Ben rahat uyudum. Öyle ki küçük kızım Banuçiçek uzun zaman sonra ilk defa odasında tek başına uyumak istedi.

Sayın Cumhurbaşkanı’mızın beni ve kızlarımı kabulü bir başarı yahut kazanılmış bir zafer değildir. Çünkü bize göre gerçek başarı adalet tesis edildiğinde, gerçek zafer ise bütün azmettiricilerin ve faillerin bileğine kelepçe takıldığında elde edilecektir. Şüphesiz ki bu zafer de başarı da aziz milletimizin adalete inanan vicdan sahibi insanlarına ait olacaktır. Bu yolun sonunda “Ne sağ ne sol, yalnızca adalet!” diyenler kazanacaktır. 

Mücadelemizin ne ortasındayız ne de sonunda. Mücadelemiz yeni başladı. Eskisinden daha gür bir sesle “Adalet! Adalet!” diye haykıracağız. Hukuktan üstün olduğu, yargıyı etki altına alabileceği, işlediği cinayeti karartabileceği gafletine düşen her kim varsa hukuk kitaplarını sayfa sayfa yedirecek, bu ülkenin mahpushanelerini köşe bucak gezdireceğiz. 

“Eğer dilinizi eğip büker, gerçeği olduğu gibi söylemekten çekinir veya büsbütün ondan yüz çevirirseniz, başınıza geleceği siz düşünün! Zira Allah, yaptığınız her şeyden hakkıyla haberdardır.”

 

SİNAN ATEŞ'İN KIZIYLA ERDOĞAN ARASINDAKİ DİYALOG

Milli Yol Partisi'ne yaptığı ziyarette gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ayşe Ateş, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile kızı Zeynep arasında geçen bir diyaloğu anlattı.

Kızlarınızın Erdoğan'dan bir talebi oldu mu sorusuna, Ayşe Ateş şöyle yanıt verdi:  

"Zeynep, sayın Cumhurbaşkanının yanına gitti, 'Tayyip Dede sana bir şey söyleyebilir miyim?' dedi. O da 'söyle' dedi. 'Babamın katilerini yakalar mısın?' dedi. O da (Erdoğan) 'Tamam kızım' dedi."

Ayşe Ateş Görüşme Sonrası Basın Açıklaması Yaptı

Ateş, "Diğer partilere yaptığımız ziyaretlerde olduğu gibi Cumhurbaşkanını 1 Temmuz’da olacak olan ilk duruşmamıza davet ettim. Kendisi de destek vereceğini, yanımızda olacağını söyledi Durumdan biraz bahsettik, sohbet ettik ve kendisine teşekkür ederek görüşmeden ayrıldım. Davaya kadar ziyaret edeceğim birkaç parti daha var. Birkaç parti genel merkezini daha ziyaret edeceğim. Duruşmadan önce kılıçdaroğlu ve Akşener’i ziyaret edeceğim. Zafer Partisi, İYİ Parti ve Deva Partisi ziyaretlerimiz sırada şimdi. Onlarla da randevulaşıp görüşeceğiz. Cumhurbaşkanı Görüşmeyi olumlu karşıladı. Bunun bir ışık olduğunu söyledi her şeyin iyiye doğru gittiğini söyledi" ifadelerini kullandı.

30 Aralık 2022 tarihinde Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş CHP lideri Özgür Özel'le görüşmesinin ardından Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'la cinayetten bir buçuk yıl sonra görüşme gerçekleştirdi. 


Haber Kaynağı : 12punto

Sinan Ateş Ayşe Ateş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan