Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Erdoğan’dan aday olmayacağını açıklayan Meral Akşener’e çağrı

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı ve Recep Tayyip Erdoğan’ın, Ramazan Bayramı’nda telefon görüşmesi yaptığı İYİ Parti lideri Meral Akşener’e ‘Ayrılmayın’ dediği öne sürüldü.

Erdoğan’dan aday olmayacağını açıklayan Meral Akşener’e çağrı

Yerel seçimlere ‘hür ve müstakil’ girme kararı alan İYİ Parti, 31 Mart’ta beklediği sonucu alamadı.

Türkiye genelinde altıncı parti konumuna gerileyen İYİ Parti’de Genel Başkan Meral Akşener kurultay kararı aldı ve aday olmayacağını açıkladı.

MHP lideri Devlet Bahçeli, Akşener’in aday olmama kararına ilişkin "Ayrılma kararından vazgeçerek partinin başında devamını, aday olmayı düşünenlerin de etrafında kenetlenmesi gerektiğini düşünmekteyim” yorumunu yaptı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da Akşener’e ‘Partinin başında kal’ çağrısı yaptığı öne sürüldü.

Cumhuriyet’in haberine göre; Erdoğan’ın, Ramazan Bayramı nedeniyle Akşener ile bayramlaştığı telefon görüşmesinde, partinin yerel seçimlerde aldığı sonuç ve olağanüstü kurultay üzerinde konuşulduğu ve Akşener için bu çağrıyı yaptığı ileri sürüldü. Erdoğan’ın Akşener ile yaptığı telefon görüşmesinde, Akşener’e, “Partinizin başında kalın, ayrılmayın” dediği iddia edildi. 

Akşener’in ise görüşmede, “nezaketinden ötürü Erdoğan’a teşekkür ettiği” kaydedildi.


Haber Kaynağı : 12punto

Devlet Bahçeli Meral Akşener kurultay İYİ Parti Recep Tayyip Erdoğan yerel seçim