Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Erdoğan'la görüşen Meral Akşener'le ilgili AKP kulisi! 'Bazı milletvekilleri...'

Meral Akşener’in AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la Saray’da gerçekleştirdiği görüşmenin yankıları devam ederken İYİ Parti kaynakları Akşener’e yakın bazı isimlerin AKP’ye geçeceğini söyledi.

Erdoğan'la görüşen Meral Akşener'le ilgili AKP kulisi! 'Bazı milletvekilleri...'

İYİ Parti’nin Kurucu Genel Başkanı Meral Akşener, Saray’a giderek AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyaret etti. Söz konusu görüşme siyasetin gündemine oturdu.

Akşener'in sürpriz ziyaretine ilişkin kulislerde 'Cumhurbaşkanı yardımcılığına getirilecek' iddiaları konuşulurken, İYİ Parti söz konusu görüşmenin partiyi bağlamadığını belirtti.

Cumhuriyet'ten Merve Kılıç'ın haberine göre; İYİ Partililer'in rahatsızlığına neden olan bu görüşmeye ilişkin Akşener’in özel kalem müdürü Esma Bekar’dan dikkat çeken açıklamalar geldi. Bekar, İYİ Parti’nin Akşener’den korktuğu ve onu partiden ihraç etmeye çalıştığını belirtti. 

"AKŞENER PARTİYİ BIRAKTI"

Akşener’in görüşmeye rozetsiz gitmesi, görüşmenin ardından da sosyal medya hesabındaki İYİ Parti logolu banner’i (internet sitesi afişi) kaldırması da partide tepkilere yol açtı. Bazı parti kaynakları, Akşener’in Erdoğan’la anlaştığı ve partisini bıraktığı yorumlarını yaptı.

“YAKLAŞIK 5 MİLLETVEKİLİ ANAYASA SÜRECİNDE AKP’YE GEÇECEK”

“İYİ Parti, Akşener’den büyüktür” yorumu yapan parti kurmayları İYİ Parti’nin anayasa konusundaki tavrının net olduğunu kaydetti. Görüşme sonrası Akşener’e yakın bazı milletvekillerinin AKP’ye geçeceğine ilişkin iddialar da parti kulislerinde konuşulanlar arasında yer aldı. Yaklaşık beş milletvekilinin yeni anayasa sürecinde AKP’ye geçeceğini öne süren partide üst düzey bir yetkili, Burak Akburak’ın da bu isimlerden biri olacağını iddia etti. Partililer, ayrıca Akşener’le İYİ Parti arasındaki iplerin ilerleyen günlerde daha da gerileceğini ifade etti.

DERVİŞOĞLU, AKŞENER-ERDOĞAN GÖRÜŞMESİ İÇİN NE DEMİŞTİ?

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Akşener-Erdoğan görüşmesine ilişkin "Muhatap olarak benim alınmam gerekirdi” demişti.

"Beni ilgilendiren tarafı, İYİ Parti'nin genel başkanı ben iken Sayın Erdoğan'ın Sayın Akşener ile görüşmesi. Muhatap olarak benim alınmam gerekirdi" diyen Dervişoğlu, görüşmenin ardından Akşener’i aradığını belirterek şöyle devam etti:

"Türkiye ile ilgili karşılıklı görüş alışverişinde bulunduklarını belirttiler. Bu görüşme sonrası kendisine yakın isimlerin TV ekranlarında bazı açıklamalar yapılmasını yadırgıyorum. Parti açısından rahatsız edici buldum. Söz söyleyemeye yetkin olmayacak kişilerin memur tayin edilerek yapacağı açıklamalar bunlar. Ben bunlara susamam, sanki parti içinde sıkıntı varmış gibi göstermeye çalışanlara karşı sessiz olamam. Bu partide her kim olursa olsun partinin dününü bugünün yarınlarına zarar verecek kişilere karşı kayıtsız kalamam. Bazıları boyuna posuna bakmadan Hasan Dağı’na gitmeye çalışırlarsa benden görmedikleri tepkiyi görebilirler. Ben kimsenin memuru değilim. İYİ Parti Genel Başkanıyım ben."

"DERVİŞOĞLU SARAY'A GİTMEK İSTİYOR MU Kİ?"

"Erdoğan’ın muhatabını belirlediğini belirten bir kesim partimi ve beni hedef alıyor. Süreci anormalleştirenlerin ortaya çıkardığı durum konuşulmuyor. Benim açımdan dedikodular hiç önemli değil. Tartışılması gereken bir alan var burada. Bütün yönleriyle düşünmek lazım. Türkiye’de bir anayasa değişikliği yapılacağı konuşuluyor. Ben en başından beri bunun Türkiye’nin gündeminin gölgeleyeceğini söyledim. Böyle bir sürece aracı olmayacağımızı söyledim. Saray mı millet mi noktasında tercihimiz milletin yanıdır. Ülkeyi bir adamın iki dudağı arasından çıkan kelamlara terk etmeyeceğimi söyledim. Ne ile yan yana duramayacağımızı belirttim. Konunun tartışılmasının bizim açımızdan bir sakıncası yok. Liderlik yanıyla da beni rahatsız etmez. Sayın Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşmeye gitmiş. Dervişoğlu değil, Akşener gitti Saray'a tartışmaları var. Dervişoğlu istiyor mu ki Saray'a gitmek? Bunu sormak lazım. Benim böyle bir isteğim yok ki bu görüşmeden rahatsız olayım. Bu küçük oyunlara düşecek kadar bizi küçük görmek hezeyandır”


Haber Kaynağı : 12punto

Esma Bekar İYİ Parti Meral Akşener Recep Tayyip Erdoğan Saray AKP