Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Esenyurt İYİ Parti İlçe Başkanı Hakan Akkuş ve 39 arkadaşı istifa etti

Yerel seçimler yaklaştıkça siyasi parti cephelerinden gelen başkan adayı açıklamaları ve bunun yanında yaşanan istifalar da gündemi belirlemeye devam ediyor. İYİ Parti bir yandan belediye başkan adaylarını açıklarken bir yandan da parti içi istifalarla boğuşuyor. Bir istifa da Esenyurt ilçe başkanlığında gerçekleşti.

Esenyurt İYİ Parti İlçe Başkanı Hakan Akkuş ve 39 arkadaşı istifa etti

İYİ Parti Esenyurt İlçe Başkanı Hakan Akkuş ve beraberindeki 39 arkadaşı partilerinden istifa ettiklerini açıkladı. 

Akkuş, sosyal medya hesabından paylaştığı bir yazıyla yaşadığı süreci anlatırken, parti başkanları Meral Akşener'in muhalefete muhalefet etmesinden duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

Akşener'in "benim kararlarım ile vicdanınız arasında kalırsanız vicdanınızın sesini dinleyin" sözlerini hatırlatan Hakan Akkuş, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Değerli dava arkadaşlarım, kıymetli İYİ Parti üyeleri ve sevgili Esenyurt halkı beni anlayacağınızı umarak sözlerime başlıyorum.

Çok uluslu şirketlerdeki işim gereği yurtdışında, özellikle ortadoğuda yaşama ve çalışma imkanım oldu. Bu dönemde Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün bize miras bıraktığı yurt sevdamızın derecesinin esasında yurdumuza vereceğimiz hizmetle ölçülebileceğini anladım. Neticede bu şiarla ülkeme döner dönmez mevcut iktidarın bize dayattığı hayat düzenini değiştirmek ve ülkemizin gidişatını düzelterek çocuklarımıza daha yaşanılabilir bir memleket hayaliyle elimi ve gövdemi taşın altına koymaya karar verdim.

Akabinde ilk siyasi partim olan İYİ Parti çatısı altında siyaset yapmaya başladım. Kıymetli üyelerimizin ve Esenyurt halkının teveccühüyle ve dava arkadaşlarımızın takdirleriyle 2019 yılında İYİ Parti Esenyurt ilçe başkanlığı görevine layık görüldüm. İşbu ana kadar toplamda Türkiye'nin en kalabalık ilçesi olan Esenyurt ilçesinde 3 dönemdir büyük bir hevesle ve gururla İlçe Başkanlığı görevini yürüttüm.

Bu göreve başladığım ilk günden bu yana önce halkımızın iyiliği ve refahı düsturuyla hareket ettim. Teşkilatımın ve yol arkadaşlarımın fedakarlıkları ile gece gündüz demeden Esenyurt'ta partimizin bayrağını dalgalandırdım ve çalışmalarımı sürdürdüm.

2019 yerel seçimlerindeki başarımızla birlikte halkımızın gözlerinde yaktığımız umut ışığı benim ve teşkilatım için büyük bir gurur oldu. 2023 genel seçimlerinde yaşadığımız başarısızlık ise hem bizde hem de halkımızda büyük bir hüsran yarattı.

Artık ülkemizin makus talihi olarak görülen, iktidarın karanlık ve baskıcı günlerinden çıkmak için 2024 yerel seçimlerine daha çok çalışmamız gerektiğini anladım. Memleket sevdamız bize "yol zorlu olsa da sonuna kadar yürümek gerektiğini" gösterdi.

Ancak halihazırda mevcut iktidarın oluşturuduğu liyakatsiz kadro düzeninin, yönetim tarzının ve kutuplaşma siyasetinin ülkemizi daha karanlık günlere doğru götürdüğünü, demokrasinin ve hukukun alaşağı edildiğini, ortak akıldan uzaklaşıldığını üzüntüyle görmekteyiz. Aynı liyakatsiz kadroların ve demokrasiden uzak yönetim tarzının partimize de sirayet ettiğini ve alınan kararların mevcut iktidarın bakış açısından farklı olmadığını yine üzülerek belirtmek isteriz.

Ayrıca iktidarın dayattığı bu düzeni değiştirmek için kurulan İYİ Partimize ve İYİ Parti'nin kuruluş felsefesine aykırı olan olaylar nedeniyle partimizden bir çok emektar dava arkadaşımız istifa etmek durumunda kaldı. Gelinen aşamada 2024 yerel seçimlerine doğru giderken memleketimizin refahı için çalışmayan, şahsi ikbal ve ihtiras peşinde koşan, partimizi deneme tahtası ve reklam yüzü olarak gören, mevcut iktidarın bakış açısından farklı olmayan kararlar ve güdülen politikalar nedeniyle teşkilatımızın hevesi kırılmış, umudu sönmüştür. Kuruluş felsefemizden uzaklaşmamız nedeniyle seçimlerden galip çıksak dahi değişmeyecek bu siyaset anlayışıyla yola devam edemeyeceğimiz anlaşılmıştır.

2017 yılında mevcut iktidarın oluşturduğu karamsar havayı, siyasi düzeni değiştirme anlayışı ve felsefesiyle büyük bir hevesle kurduğumuz, aynı hevesle devam ettiğimiz partimiz, kuruluş değerlerinden ve amacından ne yazık ki uzaklaşmıştır. 

Partimiz bununla da yetinmeyerek kararları ve söylemleriyle de iktidar partisinin bir kopyası haline gelmiş, mevcut iktidar partisine muhalefet edeceği yerde muhalefete muhalefet etmeye başlamıştır.

Sayın Meral Akşener'in her zaman söylediği gibi "benim kararlarım ile vicdanınız arasında kalırsanız vicdanınızın sesini dinleyin" sözleri artık anlamını bulmuştur.

Gelinen aşamada vicdanımızın ve teşkilatımızın sesine kulak vermemiz gerekmektedir. Bu itibarla 2019 yerel seçimlerinde yaptığımız gibi halkımızın gözlerine aynı umut ışığını getirmek, 2028 genel seçimlerinde iktidarın yarattığı kaos düzenini bertaraf etmek amacıyla muhalefete muhalefet etmeyeceğimizi de beyan ederek, 14 ilçe başkan yardımcısı ve 26 yönetim kurulu üyesi olmak üzere toplam 40 kişiden oluşan ana kademe kadromuz ile birlikte İYİ Parti Esenyurt ilçe başkanlığındaki tüm görevlerimizden ve partimizden üzülerek istifa ediyoruz.

Daha yaşanılabilir bir Türkiye özlemiyle... Haklarınızı helal ediniz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur


Haber Kaynağı : 12punto

2024 yerel seçim esenyurt İlçe başkanı iktidar İYİ Parti Meral Akşener muhalefet siyaset