Adalet Bakanlığı yalanlamıştı: Bahçeli ve Demirtaş arasında görüşme olacak mı?
PKK'nın fesih kararının ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş ile görüşeceği iddia edilmişti. Görüşme için Adalet Bakanlığı'na başvuru yapıldığı ileri sürüldü.

Terör örgütü PKK, 5-7 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirdiği sözde kongrenin ardından 11 Mayıs’ta kendisini feshettiğini duyurdu. Bu tarihi açıklamanın ardından, çözüm sürecinin sembol isimlerinden biri olan HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’la ilgili yeni bir iddia gündeme geldi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, Edirne Cezaevi’nde bulunan Demirtaş ile görüşeceği ileri sürüldü.

Sözcü TV Ankara Haber Editörü Serkan Alan’ın aktardığına göre Demirtaş ve Bahçeli arasında doğrudan bir telefon görüşmesi yapılması için Adalet Bakanlığı’na başvuru yapıldığını, teknik olarak görüşmenin mümkün olduğunu ancak siyasi onay beklendiğini belirtti.

'GÖRÜŞME TALEBİ İLETİLDİ'
Alan’ın verdiği bilgiye göre, Selahattin Demirtaş’ın avukatları aracılığıyla Bahçeli ile görüşme talebi Edirne Cezaevi yönetimine iletildi. Bahçeli cephesinden de bu görüşmeye sıcak bakıldığı bildirildi. Ancak halihazırda yürürlükte olan cezaevi mevzuatı gereği, böylesi bir görüşmenin yapılabilmesi için Adalet Bakanlığı’nın resmi onayı gerekiyor.

Hem MHP hem de Demirtaş’ın avukatları bu görüşme girişimini bir kriz olarak görmediğini belirten Alan, "Önümüzdeki günlerde bakanlığa yapılacak resmi başvurunun ardından görüşme zemini oluşabilir" dedi.

TAHLİYE YOK
Alan, görüşmenin doğrudan bir tahliye beklentisini gündeme getirmediğini, ancak olası bir siyasal dönüşümün ilk adımı olarak yorumlanabileceğini söyledi. Özellikle Yargı Paketi çerçevesinde, simge isimler için bazı adımların atılabileceği bir beklenti olduğunu belirtti.

"Cumhur İttifakı'nın yeni modeli DEM Partiyi de kapsıyor mu?" sorusunu yanıtlayan Serkan Alan, bu konuda şu tespitlerde bulundu:
“Bu süreçte DEM Parti’nin tavrı kritik olacak. Bugüne kadar yüksek sesle muhalefet eden bir DEM profili vardı. Ancak son dönemde, özellikle Meclis çalışmalarında bazı konularda sessiz kalmayı tercih ettiklerini görüyoruz. Bu doğrudan bir ittifak olarak nitelendirilmese de, süreçle çatışmamak için yeni bir siyasal pozisyon alınıyor olabilir.”

Alan ayrıca, bu yaklaşımın tıpkı 2015 sonrası MHP’nin Cumhur İttifakı’na katılım sürecine benzediğini, o dönemde de önce komisyonda itirazlar dile getirildiğini, ardından ortaklaşan politikaların öne çıktığını hatırlattı.

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ SİNYALİ
Bu gelişmelerin daha büyük bir siyasal plana işaret ettiğine dikkat çeken Serkan Alan, özellikle 2028 seçimlerine doğru gidilirken gündeme gelmesi muhtemel anayasa değişikliği tartışmalarında yeni bir ittifak zeminine işaret edilebileceğini söyledi. “DEM Partisi’nin, doğrudan Cumhur İttifakı’na katılması değil ama süreçle çatışmayan, yer yer destek veren bir pozisyon alması beklenebilir” yorumunda bulundu.
Haber Kaynağı : 12punto
Çok Okunanlar

Halil Falyalı'nın kara kutusu Cemil Önal'ı öldürmüştü

PKK'nın fesih kongresinde katliam emrini veren isim ortaya çıktı

14 Mayıs 2025 gazete manşetleri

Gelinim Mutfakta 14 Mayıs Çarşamba puan durumu: Bugün çeyrek altını kim aldı?

Hayal Köseoğlu’nun PKK yorumu sosyal medyayı ikiye böldü! 'Biz silahlanıp...'

Çocuk istismarından yargılandı, 'hacca gideceğim' dedi, yurtdışı yasağı kalktı!

6 büyüklüğündeki depremin sonuçları ne olur?

Terör örgütü PKK Lozan'ı hedef aldı, AKP sessiz kaldı

Hakan Ural, gençliğinde tüp kuyruğunda beklemiş

Bölücü örgüt PKK'nın silah bırakma sürecinde yeni detaylar...