Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Gökhan Zan'dan yeni açıklama: Hatay halkından 'evet' mührünü basarak destek olmalarını istiyorum

Üç dört haftadır bu tarz şantajlarla karşılaştığını söyleyen Gökhan Zan, ses kayıtlarını ilk defa TİP Hatay genel merkezinde dinlediğini ve ardından bu kayıtlarla ilgili savcılığa başvurduğunu söyledi. Zan, parti yetkililerine savcılığa birlikte başvurmalarını istediğini ancak yalnız bırakıldığını söyledi.

Gökhan Zan'dan yeni açıklama: Hatay halkından 'evet' mührünü basarak destek olmalarını istiyorum

TİP yaptığı basın açıklamasıyla Gökhan Zan'ın adaylığının düşürüldüğünü açıkladı. Ülkenin siyaset gündemine bomba gibi düşen gelişmeyle ilgili olarak Gökhan Zan, Sözcü TV'de İsmail Saymaz'a açıklamalarda bulundu.

"Bu kurguyu bu montajı her kim yapmışsa savcılık tarafından karar verilecektir. İki kişi arasındaki ses kaydı montajları ortaya çıkacaktır. TİP'e söyledim savcılığa gidelim birlikte gidelim ve savcılıkta suç duyurusunda bulunalım dedim ama benimle kimse gelmedi.

Ses kayıtları yalan ve bu konuda herhangi bir rahatsızlığım ve şüphem de olmadığı için yayın yasağı aldırmak adına savcılığa başvurmadım. Çok net söylüyorum benim için beyan esastır. Bugün kadar hakkında ses kaydı, bu tarz montajları çıkan siyasetçilere de mesafeli durdum ve herhangi bir açıklamada bulunmadım. Sayın Muharrem İnce'nin kayıtları çıktığında da mesafemi korumuş ve sessiz kalmıştım.

Savcılığa başvurumu yaptım ve kayıtlarla ilgili adı geçenler de mahkemede hakkını arayacaktır. Asla geri adım atmıyorum. 

İsmail Saymaz: Turgay Kocakaya kimdir ve Gökhan Zan'la ilişkisi nedir?

AKP'li iş insanı olarak tanıtıldı ancak kendisi bir yerbilimci ve coğrafyacı. Depremlerden sonra kendisiyle Hatay halkını bilgilendirmesi amacıyla görüşmelerim oldu. Onun dışında kendisini Alevi, solcu ve devrimci olarak tanıtan biriydi.

Kendisiyle gerek deprem üzerine ve gerekse gündelik hayata dair özel konularda da konuşmalarımız oldu bir araya geldik. Ancak iddia edilen konuşmalar gerçekleşmedi, para isteme ya da bir kanalda spor yorumculuğu yapmak istiyorum gibi tekliflerim ve isteklerim olmadı.

Kendisi siyasete yakıştıığımı ve siyasete girebileceğimi söyledi. Danışmanlığını yapabilirim gibi diyaloglarımız oldu.

İsmail Saymaz: Senden ne için para istediler?

Montajlarla gelip adaylıktan çekilmemi istedi. Ben de savcılığa gideceğimi söyleyince uzaklaştı. Ama benim çekilmemi kim ister Lütfü Savaş bana şantaj yapılması talimatı vermiş olabilir mi? Lütfü Savaş bu montajların yayınlanmasını istemiş midir?

Bana 'yorulduysan çekilebilirsin' teklifleri geldi. Benim adaylıktan çekilmemi kim ister Lütfü Savaş ister, çünkü kazanamayacağını biliyordu. Beni basit bir montajla korkutup sindirebileceğini mi sandı? Yasal olarak halen TİP'in adayıyım.

İsmail Saymat: TİP neden böyle bir karar aldı. Kriminal olarak kayıtların inceletildiği ve doğru olduğu söyleniyor.

Bunu bilemem. Kriminal olarak inceletmek için uzun bir zaman gerekir. Ben de bunların incelenmesi için savcılığa bizzat başvurdum. Kayıtlarla birlikte neden kendileri savcılığa gitmedi. Neden benimle gelmediler. Dün akşam itibariyle suç duyurusunda bulundum. TİP bana Hatay genel merkezde ses kayıtlarını dinletti. Bunlar montaj ve savcılığa gidelim diye konuştuk ancak pazartesi gününü bekleyelim dediler. Hatta yorulduysan çekilebilirsin dendi. 

Ben kayıtları alınca İskenderun'da nöbetçi savcılığa başvurumu yaptım ve basın mensuplarını da arayarak açıklama yapacağımı söyledim. Önemli olan yargıdan çıkacak sonuç değil midir?

İsmail Saymaz: Üç dört hafta neden beklediniz?

Daha önce elime geçen kayıtlarla ilgili başvuru yapmıştım, bu kayıt elime yeni geçti ve hemen başvurumu yaptım. Zaten üç hafta kadar önce TİP ile büyük bir tartışma yaşadım. Bana destek verilmedi, sahada tek başıma koşturmak zorunda kaldım. Samandağ'da beni hiçbir mitinge çağırmadılar. Beni konuşturmadılar ve ben sustum zarar vermek istemedim. Bana mobbing uygulamaya çalıştılar.

Gökhan Zan olarak TİP büyükşehir belediye başkan adayıyım, pusulada ismimin olduğu yere evet mührünü vurarak bana Hatay halkından destek olmalarını istiyorum. Artık söz yargınındır.

Bu şahıslar Lütfü Savaş'ın adını kullanarak geldiler, bana geri çekilmem için para tonlarca para teklifiyle geldiler ve bu insanlar Lütfü Savaş'ın adını kullanarak geliyorlar.

Hatay halkı yaşananlardan sonra yanımda olduklarını söyledi, bana desteklerinin tam olduğunu sölediler. Savcılıktan çıkan karardan sonra hepimiz gerçeklerle yüzleşeceğiz.

Gerçekler ortaya çıktığında utanırlar mı bilmem ama haklılığım ortaya çıktığı gün yeniden bu kayıtlarla ilgili konuşacağız bu komplolara boyun eğmeyeceğim ve bu sokaklarda yürümeye devam edeceğim.

Halkımın karşısına temiz bir insan olarak çıkacağım.

 


Haber Kaynağı : 12punto

AKP aday Gökhan Zan Görüşme Hatay mobbing miting Lütfü Savaş