Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Gözler Ankara'daki kritik zirvede: Erdoğan ile Özel bugün görüşecek!

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP lideri Özgür Özel bugün saat 16.00’da AKP Genel Merkezi’nde bir araya gelecek. Kritik görüşmenin ana gündem maddesi yeni anayasa çalışmaları olacak. İki lidere kurmayları da eşlik edecek.

Gözler Ankara'daki kritik zirvede: Erdoğan ile Özel bugün görüşecek!

Siyaset gündeminde gözler AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel'in görüşmesine çevrildi.

AKP ve CHP Genel Başkanları 2016 yılından sonra ilk kez bir araya gelecek.

8 yıl sonra ilk kez gerçekleşecek olan genel başkanlar düzeyindeki görüşmeye giden süreci, Özel'in Erdoğan'a açtığı bayram tebriği telefonu başlattı.

Erdoğan ve Özel, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 104'üncü açılış yıl dönümü nedeniyle düzenlenen 23 Nisan resepsiyonunda kısa bir görüşme gerçekleştirmişti. O görüşmede bir araya gelme kararı alındı.

GÜNDEM YENİ ANAYASA

NTV'de yer alan habere göre; AKP Genel Merkezi'nde saat 16.00'da gerçekleşecek görüşmede ana gündem maddesi yeni anayasa. Erdoğan, Irak dönüşü gazetecilere yaptığı açıklamada, "CHP'nin de değişime destek verecebileceği inancındayım" ifadelerini kullanmıştı.

Özgür Özel'in çantasında ise anayasa dışında, borçları nedeniyle sıkıntı yaşayan yerel yönetimlerin gelir kaynaklarının artırılması olacak.

Öte yandan belediyelerin merkezi yönetimden onay bekleyen projeleri, hayat pahalılığı, emekli aylıkları, ve atama bekleyen öğretmenler gündemindeki diğer başlıklar olacak.

Kritik görüşme öncesi eski CHP genel başkanları Kemal Kılıçdaroğlu, Altan Öymen, Hikmet Çetin ve Murat Karayalçın ile telefonda görüşen Özel, Erdoğan'la yapacağı görüşmeye ilişkin görüş ve önerilerini aldı.


Haber Kaynağı : 12punto

CHP Recep Tayyip Erdoğan Özgür Özel yeni anayasa