Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8822
Dolar
Arrow
34,0393
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9689
Altın
Arrow
2822,0000
BIST
Arrow
9.758

Güncel yapılanmaya operasyon: Adil Öksüz'ün kaçışına yardım eden kişi tutuklandı

İstanbul'da Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) düzenlenen operasyonda, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra FETÖ'nün sözde TSK imamı Adil Öksüz'ün kaçmasını sağlayan C.Y'nin de aralarında bulunduğu 3 şüpheli tutuklandı.

Güncel yapılanmaya operasyon: Adil Öksüz'ün kaçışına yardım eden kişi tutuklandı

İstanbul Beylikdüzü'nde geçtiğimiz günlerde polis uygulama noktasında durdurulmak istenen bir araç kaçmaya başlayınca, polis peşine düştü.

Kovalamaca sonucunda yakalanan iki şüpheli indirilirken, aracı kullanan şüpheli ters istikamete dönerek kaçtı. Yapılan incelemeler sonucunda, yakalanan kişilerin Cihat Y. ve Ahmet H. olduğu ve FETÖ firarisi oldukları tespit edildi.

Polis, 100'e yakın kamera görüntüsünü inceleyerek aracı kullanan Adem B.'yi de bir operasyonla yakaladı. Adem B.'nin, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda binbaşı rütbesiyle görev yaparken FETÖ iltisakı nedeniyle ihraç edildiği belirlendi.

YURT DIŞINA FİRAR ŞEBEKESİ ÇÖKERTİLDİ

Gözaltına alınan şüphelilerin FETÖ'nün güncel yapılanmasında yer aldıkları, örgüt üyelerini Gaybubet Evleri'ne yerleştirerek yurt dışına kaçmalarına yardım ettikleri ortaya çıktı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen üç FETÖ firarisi de tutuklandı.

ADİL ÖKSÜZ'ÜN KAÇIŞINA YARDIM ETMİŞ

Şüphelilerden Cihat Y.'nin, FETÖ'nün sözde Amasya İl İmamı olduğu ve firari FETÖ mensubu Adil Öksüz'ün yurt dışına kaçmadan önce Üsküdar'da bir evde saklanmasına yardım ettiği tespit edildi. Cihat Y.'nin 8 yıldır firari olduğu ve FETÖ'nün kriptolu mesajlaşma uygulaması ByLock'u kullandığı belirlendi.

Ahmet H. ise Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda görevli askeri personelden sorumlu üst düzey bir FETÖ mensubu olarak tanımlandı. Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile meslekten ihraç edilen Ahmet H.'nin de FETÖ'nün güncel yapılanmasında aktif rol aldığı ve firarilerin yurt dışına kaçışlarını organize ettiği belirlendi.


Haber Kaynağı : 12punto

İlgili Haberler

FETÖ Adil Öksüz