Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

İbrahim Oktugan cinayeti: CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, CHP'nin 18 Mayıs’ta İstanbul’da eğitim konulu miting düzenleyeceğini duyurdu

İstanbul'da özel bir lisenin okul müdürü İbrahim Oktugan'ın okuldan atılan bir öğrenci tarafından vurularak katledilmesi gündemdeki sıcaklığını koruyor. Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, 18 Mayıs’ta CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in de katılımıyla bir eğitimde şiddet konulu miting yapılacağını belirtti.

İbrahim Oktugan cinayeti: CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, CHP'nin 18 Mayıs’ta İstanbul’da eğitim konulu miting düzenleyeceğini duyurdu

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, eğitimde şiddet, eğitimde itibar, eğitimde kalite, çağdaşlık, laiklik, atanamayan öğretmenler  için 18 Mayıs’ta CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in de katılımıyla bir miting yapılacağını ifade etti. 

Çelik, basın mensuplarına yaptığı açıklamalarda şu ifadeleri kullandı:

"İbrahim öğretmenimizi kaybetmemizin büyük üzüntüsü içindeyiz. Yaşadığımız bu acı olay Türkiye’deki eğitim sisteminin ne kadar kötü olduğunun bir göstergesi daha. Ne yazık ki bir öğretmenimiz katledildi. Ülkemizin başı sağolsun. Öğretmenlerin eğitimde şiddet yasasının mutlaka çıkartılmasıyla ilgili talepleri var.

Ne yazık ki iktidarı uzun zamandır hatalı eğitim politikaları nedeniyle öğretmenlerin itibarlı sayınlıkları da azaldı,  dolayısıyla eğitimde şiddet yasasının çıkarılması gerekir. 18 mayısta Genel Başkanımız  Özgür Özel ile İstanbul’da eğitim başlığı altında bir miting yapacağız."

İBRAHİM OKTUGAN KİMDİR, NEDEN ÖLDÜRÜLDÜ?

Öldürülen öğretmen İbrahim Oktugan Özel Eyüpsultan Final Akademi Anadolu Lisesi’nde müdürlük yapıyordu. Irak asıllı Yusuf K., Aralık 2023 tarihinde öğretmeni ve okul müdürü İbrahim Oktugan’la yaşadığı sorunlar nedeniyle okuldan atıldı.

5 ay sonra okula gelerek okul müdürü İbrahim Oktugan’ın odasına giden öğrenci, yanında getirdiği silahla okul müdürü İbrahim Oktugan’ı yaraladı.

Ağır yaralı olarak Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu Şehir Hastanesi’ne kaldırılan okul müdürü İbrahim Oktugan kurtarılamadı.


Haber Kaynağı : 12punto

Özgür Çelik CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik

İlgili Haberler