Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya MHP Lideri Bahçeli ile görüştü

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı üzerine MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüştü. Yerlikaya, bakanlığın son bir yıldaki faaliyetleri ve gündemdeki konular hakkında Bahçeli'ye bilgi verdi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya MHP Lideri Bahçeli ile görüştü

Son dönemde Ayhan Bora Kaplan suç örgütü ve Sinan Ateş cinayetiyle ilgili soruşturma kapsamında yaşanan gelişmelerin gündem oluşturduğu Ankara, kritik bir görüşmeye sahne oldu. 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi TBMM’de ziyaret ederek, Bakanlığının son bir yıldaki icraatları, terörle, çetelerle, organize suç örgütleriyle mücadeleleri hakkında bilgi verdi. 

Bu ziyaret, özellikle Bahçeli ve eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, “darbe” iddiaları ve Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında açığa alınıp tutuklanan Emniyet mensuplarıyla ilgili iddiaların ardından gelmesi nedeniyle dikkat çekti.

TALİMAT ERDOĞAN'DAN

Habertürk'ün aktardığına göre, Bakan Yerlikaya’nın MHP lideri’ni ziyareti, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ve bilgisiyle yapıldı. 

Bakan Yerlikaya ziyarette suç örgütleriyle ve terörle mücadelede karşılaştıklarını, attıkları adımları, aldıkları sonuçları ve bundan sonraki hedeflerini Bahçeli’ye anlattı.

Habere göre, özellikle organize suç örgütleriyle mücadelenin finans ayağında atılan adımlar hakkında da Bakan Yerlikaya, Bahçeli’ye bilgi verdi.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, grup toplantılarında, Ayhan Bora Kaplan davası ve İçişleri Bakanlığı’nda yaşananlarla ilgili bazı sorular yöneltmişti. Bu görüşmede Bakan Yerlikaya, bu soruların yanıtlarını birinci elden Bahçeli’ye iletti.

Görüşmede kara para ile mücadelede şirketlere TMSF’nin kayyum olarak aranmasına ilişkin 8. Yargı Paketi’ndeki düzenleme ile genel olarak kayyumlar meselesi de değerlendirildi.

 


Haber Kaynağı : 12punto

Ayhan Bora Kaplan Sinan Ateş Devlet Bahçeli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya