Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,9216
Dolar
Arrow
34,0763
İngiliz Sterlini
Arrow
45,0830
Altın
Arrow
2804,0000
BIST
Arrow
9.774

İmamoğlu uçak parasını ödemişti: Sağlık Bakanı Memişoğlu, 'Biz planladık' dedi

Endonezya'nın Bali adasında trafik kazası geçiren ve ağır yaralı olan Türk vatandaşı Tuğcan Işık ve medikal refakatçisinin bilet parasını İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ödemişti. Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, katıldığı programda yaralı vatandaşın Türkiye'ye gelme sürecine ilişkin, "Biz planladık" diyerek, THY'ye teşekkür etti.

İmamoğlu uçak parasını ödemişti: Sağlık Bakanı Memişoğlu, 'Biz planladık' dedi

Habertürk’te Mehmet Akif Ersoy’a konuk olan Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Bali'de kaza yapan Türk gencinin Türkiye’ye gelme yolculuğunu anlattı. 

Bakan Memişoğlu , İmamoğlu'nun uçak parasını ödediği yaralı vatandaşın Türkiye'ye gelişi için "Biz planladık" ifadelerini kullanırken, THY'na da teşekkür etti.

Sağlık Bakanı Memişoğlu, “Normal uçakla gelebilir dendi. Biz de planladık, THY ile aldık.” demesi üzerine araya giren Ersoy  “Siz mi aldınız? Ekrem İmamoğlu devreye girmedi mi?” diye sordu. Bakan Memişoğlu soruyu “Girip girmediğini bilmiyorum. Biletini vermiş. Ona ben karışmıyorum” şeklinde yanıtladı.

NE OLMUŞTU?

Endonezya'nın Bali adasında trafik kazası geçiren ve ağır yaralı olan bir Türk vatandaşı Tuğcan Işık'ın tedavi masraflarından dolayı hastanede mahsur kaldığı ortaya çıkmıştı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, vücudunda kırıklar olan ve Türkiye'ye dönmeye çalışan Tuğcan Işık ile medikal refakatçisinin bilet parasını ödedi.

İBB'ye bağlı Medya A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ongun Euronews'e verdiği demeçte, "Cüneyt Özdemir’in paylaşımında görünce irtibat telefonlarını istedik, telefonla görüşüp sorunu anladık. Sonra da yardımcı olduk" dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yaralı vatandaşın bilet parasını "şahsi hesabından ödediğini" doğrulayan Ongun, biletin "business class" olarak kesildiğini söyledi.

İmamoğlu'nun 170.000 TL ödediğini açıklayan Ongun, "Çünkü sadece business’da gelirse hastayı ve refakatçi medikal görevliyi alıyorlardı" diye belirtti.


Haber Kaynağı : 12punto

Ekrem İmamoğlu Bali Prof. Dr. Kemal Memişoğlu thy Tuğcan Işık