Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

İmamoğlu'ndan 19 Mayıs mesajı: O fotoğrafa açıklık getirdi

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve beraberindeki heyet, Taksim'deki Cumhuriyet Anıtı'na 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle çelenk bıraktı. Tören sonrası gaztecilerin sorularını yanıtlayan İmamoğlu, 19 Mayıs mesajını paylaştı.

İmamoğlu'ndan 19 Mayıs mesajı: O fotoğrafa açıklık getirdi

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Taksim Cumhuriyet Anıtı'ndaki 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı törenine katıldı.

Tören sonrası İmamoğlu şu mesajları verdi:

"19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'mız kutlu olsun. Çok kararlı ve 38 yaşında bir genç insanın liderliğiyle beraber kurtuluş mücadelesinin en kritik anı. Atamızın 3 gün önce İstanbul, Beşiktaş'tan Samsun'a vardığı gündür, kararlılığın ilk adımıdır. O ilk adımla birlikte milletin uyanışı ve muazzam bir milli mücadele, kadını, erkeği genci yaşlışı, Hürriyet mücadelesi, bağımsızlık mücadelesi ve sonucunda milletimizin 1920'de önce Meclis, 1923'te sonra Cumhuriyet ile buluşması.

Atatürk'e, silah arkadaşlarına, yol arkadaşlarına, milletimize hepimizin aslında atasına dedesine büyük minnet borcumuz var. 21. yüzyılda Atatürk'ü anmak farklı sorumluluklar da yüklüyor. Türkiye'mizin eğitimden sağlığa, spordan kültür sanata, sanayiden bilime teknolojiye, tabi ki adalete, demokrasiye. Bütün bu noktalarda en üst seviyeye ulaşması konusunda büyük bir sorumluluk. 

Bu sorumluluk toplumun her bireyine yüklenmiş durumda ama biz yöneticilere daha fazla yüklenmiş durumda. Güzel İstanbulumuzda bu bahsettiğim duyguların tamamını milletimizle buluşturmada kararlıyız. "

EFE DİALLO ERCAN AÇIKLAMASI

Taksim'deki 23 Nisan töreninde Ekrem İmamoğlu ile çekildiği fotoğraf nedeniyle ırkçı saldırılara maruz kalan 8 yaşındaki Efe Diallo Ercan hakkındaki soruya ise İmamoğlu şu yanıtı verdi:

"Bir tarafı Türk bir tarafı Afrika kökenli bizim evladımız. Büyük annesiyle geliyor, 'tutamadım evde, bayrama coşkuyla gelmek istedi' diyor. Otizmli bir çocuğumuz ama zeki, duyguları yüksek. Bayrama nasıl bir ciddiyetle geldiğini gördüğünüz. 'Bu akşam etkinlikler nerede' diye sordu. Farklı farklı ilçeleri sordu. Onlara katılma coşkusu insanın içi bir başka doluyor. O evladımıza ve diğer evlatlarımıza güzel bayramlar diliyorum."


Haber Kaynağı : 12punto

Efe Diallo Ercan Ekrem İmamoğlu 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı