Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
38,2634
Dolar
Arrow
34,1520
İngiliz Sterlini
Arrow
45,9557
Altın
Arrow
2934,0000
BIST
Arrow
9.777

Irak ordusu Zaho’ya üs kurdu: Terörle mücadelede etkisi ne olacak?

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Irak’ın kuzeyine yaptığı ziyaretin ardından terörle ortak mücadele kapsamında Irak ordusunun Zaho’ya üs kurduğu öne sürülmüştü. Konuyla ilgili MSB kaynaklarından açıklama geldi.

Irak ordusu Zaho’ya üs kurdu: Terörle mücadelede etkisi ne olacak?

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, Bakanlık Şehit Gazeteci Hasan Tahsin Salonu’nda haftalık bilgilendirme toplantısında konuştu. 

BAKANLIK FAALİYETLERİ DOĞRULADI

MSB yetkilisi, Irak’ın Zaho bölgesinde üs kurduğu iddiası yönündeki soruya verdiği yanıtta “Irak ile başlayan diyalog sonucunda PKK terör örgütününün faaliyetlerinin engellenmesine yönelik olarak operasyon bölgelerimize komşu alanlarda Irak sınır muhafızlarının yaptığı faaliyetlerdir. Bu faaliyetler bizimle de koordineli şekilde gerçekleştirilmektedir. Bundan sonraki süreçte; PKK’nın faaliyetlerinin engellenmesi, hudut güvenliğinin sağlanması ve bölgede yaşayan sivil Irak halkının can güvenliğinin korunması maksadıyla Irak ve ülkemiz arasında çalışmalar koordineli olarak devam edecektir.” ifadelerine yer verdi. 

Kutül Amare Zaferi'nin yıl dönümünde şehit ve gazilere anarak sözlerine başlayan Aktürk, "30 Nisan ve 1 Mayıs’ta şehit olan kahraman silah arkadaşlarımız Porsun Sözleşmeli Er Rıdvan Gürsoy ile Piyade Uzman Çavuş Sait Toktaş’a bir kez daha Allah’tan rahmet diliyoruz" dedi. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü ile Dünya Pilotlar Günü'nü de kutladı.

MISIR GENELKURMAY BAŞKANI’NIN ZİYARETİ

Bakanlık yetkilisi, Mısır Genelkurmay Başkanı Osama Askar'ın 29 Nisan'da Ankara'daki ziyaretine dair "Mısır Genelkurmay Başkanı’nın Bakanlığımızı ziyareti hem askeri ilişkilerin geliştirilmesi hem de savunma sanayisindeki işbirliği bakımından yeni bir döneme işaret ediyor. Kendilerinin talebiyle bazı savunma sanayi şirketlerimizi ziyaret ettiler. Önümüzdeki dönemde ilişkilerin karşılıklı olarak artmasını bekliyoruz" dedi.

ÜSLER TERÖRLE MÜCADELEYE KATKI SAĞLAR MI?

Bahçeşehir Üniversitesi Stratejik Araştırma Merkezi Başkanı Abdullah Ağar, CNN Türk’te yaptığı değerlendirmede Irak’ın kurduğu üslerin bir sürecin başlangıcı olduğunu vurgulayarak “TSK'nın yaptığı harekatlara büyük katkı sağlayacak” dedi. Ağar, bu adımın 30 yıl sonra gelmesini “Türkiye elindeki kartları gösterdi.” şeklinde yorumladı. 


Haber Kaynağı : 12punto

ırak Zaho TSK