Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
35,8790
Dolar
Arrow
32,9500
İngiliz Sterlini
Arrow
42,5402
Altın
Arrow
2506,0000
BIST
Arrow
10.891

İstanbul'da son durum: Oyu yüzde 46’dan yüzde 40’a düştü! Murat Kurum mu, Ekrem İmamoğlu mu?

31 Mart 2024'teki yerel seçimleri değerlendiren siyasal analist İbrahim Uslu, partilerin 14 Mayıs'taki oy oranlarını hatırlattı. Kampanya sürecinde İmamoğlu'nun geriden başladığını ifade eden Uslu, "Şimdi araştırmalara baktığımızda İmamoğlu %43-45 aralığında bir yerde, Murat Kurum ise %40'lara çakıldı kaldı" diye konuştu.

İstanbul'da son durum: Oyu yüzde 46’dan yüzde 40’a düştü! Murat Kurum mu, Ekrem İmamoğlu mu?

Yerel seçimlere doğru giderken, gözler bir yandan da seçim anketlerine çevrildi.

Kritik seçimlerde en çok merak edilen kentlerin başında gelen İstanbul'da yarışın Murat Kurum ile Ekrem İmamoğlu arasında geçmesi bekleniyor.

Sözcü TV'de konuşan siyasal analist İbrahim Uslu, yaklaşan yerel seçimleri değerlendirdi. Balıkesir'in el AKP'den CHP'ye geçebileceğini ifade eden Uslu, İBB Başkanı İmamoğlu'nun kampanya süreci başladığında geride olduğunu ancak son dönemde öne geçtiğini söyledi.

EL DEĞİŞTİRMEYE EN YAKIN ŞEHİR BALIKESİR!

İmamoğlu'nu oyunu yükselttiğini söyleyen Uslu, Murat Kurum'un ise ivmesinin düştüğünü ifade etti. Partilerin 14 Mayıs genel seçimlerindeki oy oranlarını hatırlatan Uslu, "Kampanya başladığında İmamoğlu'nun cebinde %28'i vardı, bu oran CHP'nin bir önceki seçimde aldığı oy. Murat Kurum'un ise cebinde yüzde 46'sı vardı" dedi.

Son yapılan araştırmalara dikkat çeken Uslu, şöyle devam etti;

"Şimdi araştırmalara baktığımızda İmamoğlu %43-45 aralığında bir yerde, Murat Kurum ise %40'lara çakıldı kaldı. Demek ki Murat Kurum indi, İmamoğlu çıktı. Adayların performansına baktığınızda İmamoğlu, önde. Seçime bir ay kala henüz Murat Kurum'un istediği performans tabana yayılamadı."



Haber Kaynağı : 12punto

Anket Ekrem İmamoğlu Murat Kurum yerel seçim İbrahim Uslu