Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

İYİ Parti, Anayasa Mitingi'ne katılmayacağını duyurdu

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, CHP’nin ‘Demokrasi, adalet ve hukuk’ diyerek çağrısını yaptığı Anayasa Mitingi’ne katılmayacaklarını açıkladı.

İYİ Parti, Anayasa Mitingi'ne katılmayacağını duyurdu

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, CHP’nin 14 Ocak’ta Ankara Tandoğan Meydanı’nda düzenleyeceği ve bütün siyasi parti ve toplumsal kesimlere çağrı yaptığı mitingle ilgili kararını açıkladı.

"MİTİNGE KATILMAYACAĞIZ"

Partinin Genel İdare Kurulu toplantısı sonrası konuşan Zorlu, ” İki başlıklı bir çağrıydı. CHP TBMM’yi olağanüstü toplantıya çağırdı. Biz imza vermedik ama oturuma katılacağız. Mitinge katılmayacağız” dedi.

"İSTANBUL VE ANKARA ADAYLARIMIZI AÇIKLAYACAĞIZ"

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, “İstanbul ve Ankara adaylarımızı bu ay bitmeden açıklayacağız. İstanbul adayımızı açıkladıktan sonra İstanbul’da güzel bir rekabet olacak.”

NE OLMUŞTU?

Yargıtay’ın Anayasa Mahkemesi’nin tutuklu TİP Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında verdiği hak ihlali kararı ikinci kez tanımayarak anayasal krize neden olmuştu. CHP Genel Başkanı Özgür Özel Parti Meclisi toplantı sonrası anayasal krize karşı miting kararı alındığını açıklamıştı.

CHP aynı zamanda TBMM’yi olağanüstü toplantıya çağrı dilekçesine DEM, EMEP, TİP, Demokrat Parti, DEVA, Saadet Partisi imza vermişti.


Haber Kaynağı : 12punto

Anayasa Mahkemesi Can Atalay CHP İYİ Parti İstanbul Kürşad Zorlu Özgür Özel miting