Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
36,2401
Dolar
Arrow
34,4862
İngiliz Sterlini
Arrow
43,5545
Altın
Arrow
2962,0000
BIST
Arrow
9.471

İYİ Parti milletvekili Zorlu'dan "Vatandaşlık Zinciri" iddiası: Yerlikaya'ya soru önergesi

İYİ Parti Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu, yabancıların göstermelik gayrimenkul satışlarıyla vatandaşlık elde ettikleri iddiasını TBMM gündemine taşıdı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya soru önergesi veren Zorlu, vatandaşlık alımında suistimalleri önlemeye yönelik çalışmaların olup olmadığını sordu

İYİ Parti milletvekili Zorlu'dan

İYİ Parti Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu, yabancı uyruklu kişilerin göstermelik gayrimenkul satışları yoluyla Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı elde ettikleri iddiasını Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine getirdi.

Zorlu, bu konuda İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na bir soru önergesi sundu.

Zorlu, yabancılara gayrimenkul satışı yoluyla vatandaşlık hakkı tanıyan uygulama hakkında çeşitli şikayetler aldıklarını belirterek, "Artan şikayetlerden biri de yabancı şahıslar ve aracılar üzerinden göstermelik satışlara başvurulduğu iddiasıdır. Bu iddiaya göre, aynı daire süre bittiğinde kağıt üzerinde başka bir yabancıya satılıyor ve bu yolla bir vatandaşlık zinciri oluşturuluyor. Dolayısıyla bu kapsamda bir incelemenin hatta yargı sürecinin başlatılması şarttır. Bu durumda birçok vatandaşlığın iptali söz konusu olabilir," dedi.

Kürşad Zorlu, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya şu soruları yöneltti:

Göstermelik satış iddiaları hakkında herhangi bir tespit veya inceleme yapılmakta mıdır?

Göstermelik satış yoluyla vatandaşlık alımının önüne geçmek için herhangi bir çalışma yapılmakta mıdır? Yapılıyorsa, bu çalışmalar nelerdir?

Yabancılara gayrimenkul satışı yoluyla vatandaşlık verilmesi uygulamasının, Türkiye'nin demografik yapısı üzerinde olumsuz etkileri olabileceği konusunda bir analiz veya araştırma yapılmış mıdır?

Yabancılara gayrimenkul satışı yoluyla vatandaşlık verilmesi uygulamasının başladığı tarihten bu yana, kaç yabancıya Türk vatandaşlığı verilmiştir? Bu sayı yıllara göre nasıl bir dağılım göstermektedir?

Vatandaşlık verilen yabancıların hangi ülke vatandaşları olduklarına dair bir dağılım mevcut mudur? Mevcutsa, bu dağılım nasıl şekillenmiştir?

Yabancılara gayrimenkul satışı yoluyla vatandaşlık verilmesi uygulamasının ülke ekonomisine katkısı nasıl değerlendirilmiştir? Bu uygulamanın ekonomik faydaları ve olası riskleri nelerdir?


Haber Kaynağı : 12punto

İlgili Haberler

Kürşat Zorlu İYİ Parti İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya