Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

İyi Parti’de kriz sürüyor: Bilge Yılmaz: Kötü gidişin ana sorumlusu istifa etmedi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yerel seçim sonrası İYİ Parti'nin oylarının %3'e düşmesi ve beklenilen illerin alınamaması sebebiyle olağanüstü seçimli kurultay kararını aldı.

İyi Parti’de kriz sürüyor: Bilge Yılmaz: Kötü gidişin ana sorumlusu istifa etmedi

Yerel seçimlere hür ve müstakil girme kararı alan İyi Parti beklentilerin çok altında kalmıştı. Yerel seçimlerin ardından Genel Başkan Meral Akşener kongre kararı almıştı.

Kongrede Akşener’in yeniden aday olup olmayacağı henüz bilinmiyor. Akşener’e istifa çağrısı yapan Bilgi Yılmaz sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada yaşanılan hezimetin nedenleriyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Genel seçimlerin ardından Akşener’in akrabası olarak bilinen Ümit Dikbayır’ın şaibeli para iddialarıyla ilgili sürecin de iyi yönetilemediğini vurgulayan Yılmaz şunları yazdı:

"Partideki kötü gidişin ana sorumlusu istifa edip partiye nefes aldırmadığı için İYİ Parti zayıflamaya devam ediyor. Peki İYİ Parti olarak bu hezimeti neden yaşadık? 

Bizzat parti liderliğinin ortaya attığı şaibeli para ilişkileri ile ilgili tatmin edici süreç işletilmedi, konu açıklığa kavuşturulmadı. 

Milletvekili listelerinde açıklanamayan, şeffaf olmayan tercihler yapıldı. Liyakatli isimler dışarıda bırakıldı. 

Partimize verilen desteğin kahir ekseriyetini AK Parti yönetiminden şikayetçi ve rahatsız olanlar oluşturmasına rağmen AK Parti iktidarından daha çok, daha sert ve daha nobran bir dille muhalefet eleştirildi. Yapılan bütün bu yanlışlar toplumda büyük bir güvensizlik yarattı. Tüm bunları ve milletimizin beklentilerini dikkate alarak hareket etmek zorundayız."


Haber Kaynağı : 12punto

AK Parti Meral Akşener muhalefet Ümit Dikbayır yerel seçim Bilge Yılmaz İYİ Parti