Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

İYİ Parti'de seçimli Kongre hareketliliği: Akşener kimi destekleyecek?

31 Mart Yerel Seçimleri'nde aldığı yenilgiden sonra partisinin Olağanüstü Seçimli Kongre'ye gideceğini açıklayan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, aday olmayacağını açıklamıştı. Akşener'in kararı sonrası aday sayısı 4'e yükselirken Akşener'in de kimi destekleyeceği belli oldu.

İYİ Parti'de seçimli Kongre hareketliliği: Akşener kimi destekleyecek?

31 Mart Yerel Seçimleri'nde alınan ağır yenilginin ardından partisini Kongre'ye götüren İYİ Parti lideri Meral Akşener'in aday olmayacağını açıklamasının ardından aday sayısı 4'e yükseldi.

Kulislerde Akşener’in yeni dönemde de partide etkin bir isim olacağı konuşuluyor.

Kongrede ise Akşener’in Dervişoğlu’nu destekleyeceği iddia ediliyor.

Şimdiye kadar Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, Grup Başkanı Koray Aydın, Göç politikaları başkanı Tolga Akalın ve Kurucular Kurulu Üyesi Günay Kodaz adaylığını açıkladı.

Cumhuriyet’ten Merve Kılıç’ın haberine göre, Akşener’in Dervişoğlu’nu desteklediği, Dervişoğlu’nun adaylık metnini de Akşener’in özel kalemi Esma Bekar’ın yazdığı öne sürülüyor. Ayrıca, kongrenin Aydın ve Dervişoğlu arasında kıran kırana bir mücadele içinde geçeceği öngörülüyor.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Dervişoğlu, Akşener ile istişarede bulunup bulunmadığına ilişkin soruya “Ben sadece genel başkanımızın hayır duasını aldım. Bundan spekülasyon çıkarılmaya çalışıldığına şahit oluyorum ve üzülüyorum” dedi. Fazla adayla kongreye gidilmesine ilişkin Dervişoğlu, “Bir bölünmeye vesile olmaz. Böyle bir vahşi rekabet alanı oluşmayacağına da inanıyorum” diye konuştu.


Haber Kaynağı : 12punto

yerel seçim Meral Akşener kongre Müsavat Dervişoğlu