Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

İYİ Parti'den, kabine üyelerine tepki: 'Devlet hızla parti devletine dönüşüyor'

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, partisinin İzmir İl Başkanlığı'nda düzenlenen basın toplantısında konuştu. Dervişoğlu burada, bakanların Murat Kurum için oy toplamasına ve Özgür Özel'e eleştirilerde bulundu.

İYİ Parti'den, kabine üyelerine tepki: 'Devlet hızla parti devletine dönüşüyor'

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, İzmir İl Başkanlığı'nda organize edilen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Dervişoğlu, bakanların seçim çalışmalarına katılmasını eleştiride bulunarak, "Devlet hızla parti devletine dönüşüyor. Buradan hükümete sesleniyorum; yerel seçimler üzerinden ellerini çeksinler" dedi.

"REJİMİN PARTİ DEVLETİNE DÖNÜŞTÜĞÜ..."

Müsavat Dervişoğlu, konuşmasında şunları kaydetti:

"Bakanlar, Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminden sonra atanmışlardan oluşuyor. Atanmışlar olarak parti adına sahaya çıkarak siyasi propaganda yapıyorlarsa, rejimin, sistemin parti devletine dönüştüğü anlamına geliyor. Devlet, seçimlere alet ediliyor. Bu, demokrasimiz açısından kabul edilir değildir. Devlet hızla parti devletine dönüşüyor. Buradan hükümete sesleniyorum; yerel seçimler üzerinden ellerini çeksinler.

"CHP VE AKP'NİN YARATTIĞI KUTUPLAŞMA HERKESİN MALUMU"

CHP ve AKP’nin İzmir’de yarattığı kutuplaşma herkesin malumu. Biz, vatandaşımızı kutuplaşmadan azade kılmak için hür ve müstakil olarak yola çıktık.

İzmir’i kutuplaşmaya doğru sevk etme arzusundan AKP ve CHP bir türlü vazgeçmiyor.

"İYİ PARTİ DE BU YARIŞIN İÇİNDEDİR"

Bütün siyasi partilere elbette saygımız var ama AKP ve CHP ne yaparsa yapsın, bu yarışın iki parti arasında geçmesini sağlayamadılar. İYİ Parti de bu yarışın içindedir. İzmir’de seçimler 3 parti arasında, AKP, CHP ve İYİ Parti arasında geçiyor.

CHP, sanki bizim seçmenlerimiz başka bir partiye oy verirse birilerine kazandıracak ya da kaybettirecek izlenimi yaratıyor. Biz iki partinin seçmenlerinin de oylarına talibiz.

"ÖZGÜR ÖZEL KENDİSİNE BAKMALI"

CHP’nin sayın genel başkanı Özgür Özel, İzmir’i su yolu yaptı. Bugüne kadar 4 defa geldi, bir kere daha gelecekmiş. Bana kalırsa buradan hiç ayrılmamalı. Sürekli bizi suçluyor ama bana kalırsa kendisine bakmalı. Sahip oldukları 24 belediyeden 21’inde adayları değiştirdiler. Bunu yapıyorsanız, siz İzmir’e doğru hizmet yapmamışsınız demektir.

"CHP İZMİR'İ YÖNETEMEDİĞİNİ İTİRAF ETMİŞTİR"

İyi hizmette bulunan ve İzmir halkının tekdirine mazhar olmuş bazı belediye başkanlarını da değiştiriyorlar. Bu da İzmir halkının iradesini yok sayma anlamına geliyor. 24 belediye başkanınızın 21’ini değiştirdiniz. Neden değiştirdiğinizi açıklamanız gerekiyor. Yani, CHP ya İzmir’i iyi yönetemediğini itiraf etmiştir ya da parti içi dengeler yüzünden İzmir’e ihanet etmiştir. İzmir halkı bu oyunu bozacaktır."


Haber Kaynağı : 12punto

AK Parti AKP bakan basın toplantısı CHP İYİ Parti Müsavat Dervişoğlu Özgür Özel siyasi partiler yerel seçim