Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8412
Dolar
Arrow
33,9580
İngiliz Sterlini
Arrow
44,8874
Altın
Arrow
2747,0000
BIST
Arrow
9.771

İYİ Partili belediye başkanı istifa etti!

31 Mart Yerel Seçimleri’nde Erzurum Horasan’da belediye başkanı seçilen Hayrettin Özdemir, İYİ Parti’den istifa etti.

İYİ Partili belediye başkanı istifa etti!

Yerel seçimlerden sonra olağanüstü kurultaya giden ve genel başkanlığa Müsavat Dervişoğlu’nun seçildiği İYİ Parti’de istifa haberlerinin ardı arkası kesilmiyor.

31 Mart Yerel Seçimleri'nde İYİ Parti'den Horasan Belediye Başkanı seçilen Hayrettin Özdemir, partisinden istifa etti. Yeniçağ'ın aktardığına göre; Seçimlerin ardından il başkanlığı ve teşkilatlarla 'uyum sorunu' yaşadığı siyasi kulislerde konuşulan Özdemir'in partisinden istifa ettiği öğrenildi. 

Ankara’ya giderek istifasını partinin genel merkezine sunan Horasan Belediye Başkanı Hayrettin Özdemir'in bundan sonraki süreçte 'bağımsız' olarak devam etmeyi düşündüğü kaydedildi.

3 HAFTA ÖNCE ‘HAYIR OLSUN’A GİTMİŞTİ

9 Mayıs’ta İYİ Parti Genel Başkanı seçilen Müsavat Dervişoğlu’na hayırlı olsun ziyareti gerçekleştiren Özdemir, “En önemli ve en başta tebriğimiz Sayın Genel Başkanımız Müsavat Dervişoğlu’na Sayın Dervişoğlu bizim için çok kıymetli, değerli isimdir. İYİ Parti camiasına, Türkiye'ye ve Türk milletine hayırlı olsun. Türkiye'nin meseleleri noktasında önemli hizmetlerde bulunan Sayın Genel Başkanımızı tebrik ediyorum, hayırlı olsun. Bilgisi, birikimi, tecrübesiyle, bu görevi layıkıyla yapacağına da yürekten inanıyorum, başarılar diliyorum” Horasan Belediyesi yazılı Çini işlemeli tabak hediye etmişti.

HAYRETTİN ÖZDEMİR KİMDİR?

Horasan Belediye Başkanı Hayrettin Özdemir, iş hayatında turizm ve seyahat işletmeciliği sektöründe yer aldı. 1989-1990 yıllarında vatani görevini yerine getird. 2024 mahalli idareler seçimleri için Erzurum’un Horasan ilçesinden Belediye Başkan Adayı olan Özdemir, yüzde 32 oy alarak Horasan Belediye Başkanı seçildi. Başkan Özdemir, mazbatasını Horasan İlçe Seçim Kurulu Başkanı Halime Görgülü Yemez’in elinden aldı.



Haber Kaynağı : 12punto

31 Mart Yerel Seçimleri İYİ Parti Hayrettin Özdemir