Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
35,8790
Dolar
Arrow
32,9500
İngiliz Sterlini
Arrow
42,5402
Altın
Arrow
2506,0000
BIST
Arrow
10.891

Kılıçdaroğlu'ndan Akşener-Erdoğan görüşmesine çarpıcı yorum!

İYİ Parti'nin Kurucu Genel Başkanı Meral Akşener'in AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la gerçekleştirdiği görüşmeyi değerlendiren Kemal Kılıçdaroğlu, "Eğer, Erdoğan’ın talebi üzerine Sayın Akşener bu görüşmeyi yaptıysa, bu Erdoğan’ın gücüne teslim olmak demektir" yorumunu yaptı.

Kılıçdaroğlu'ndan Akşener-Erdoğan görüşmesine çarpıcı yorum!

İYİ Parti'nin eski genel başkanı Meral Akşener'in AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Saray'da ziyaret etmesi gündemdeki yerini koruyor.

Akşener'in sürpriz ziyaretine ilişkin kulislerde 'Cumhurbaşkanı yardımcılığına getirilecek' iddiaları konuşulurken, İYİ Parti söz konusu görüşmenin partiyi bağlamadığını belirtti.

CHP'nin 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gündeme oturan görüşmeye ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Sözcü'den Saygı Öztürk'e konuşan Kılıçdaroğlu, görüşme talebinin hangi taraftan geldiğine dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:

“Bu görüşmeyle ilgili birinci soru görüşme talebinin kimden geldiği olmalı. Sayın Erdoğan’ın daveti üzerine mi, yoksa Sayın Akşener in talebi üzerine mi bu görüşme gerçekleştirildi. Bu önemli. Buna göre şu değerlendirme yapabilirim:

1-Eğer, Erdoğan’ın talebi üzerine Sayın Akşener bu görüşmeyi yaptıysa, bu Erdoğan’ın gücüne teslim olmak demektir.

2-Eğer kendi talebi yani Sayın Akşener, ‘Ben görüşmeyi talep ettim, dolayısıyla bu talebimi de Sayın Erdoğan kabul etti’ diyorsa bunun gerekçelerini Sayın Akşener kamuoyuna gerekçeleriyle açıklamalı.

Sayın Akşener, Erdoğan’la görüşme talebinde bulunduysa bunu açıklamalı. Çünkü İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu’nu bile devre dışı bırakıldığı anlaşılıyor."

"ERDOĞAN'LA GÖRÜŞMESİ ETİK DEĞİLDİR"

"Böyle bir görüşme yapılması en azından hem parti ahlakına uymaz hem de aykırıdır" diyen Kılıçdaroğlu "Parti ahlakına uymaz çünkü uzun yıllar bir partinin genel başkanlığını yapmış birisinin partisini devre dışı bırakarak Erdoğan’la görüşmesi etik değildir" ifadelerini kullandı.

"KİMİN TALEBİYSE BİLDİRMELİYDİ"

Kılıçdaroğlu, Akşener'in o aşamada neler yapması gerektiğini şöyle yanıtladı:

“Partisine bilgi vermesi gerekirdi. Yani bu görüşmenin öncesinde görüşme kendisinin talebiyse mutlaka ‘Şu gerekçelerle ben Erdoğan’la görüşeceğim’ demesi lazımdı. Veya Erdoğan’ın talebi üzerineyse ‘Evet, ben Erdoğan’la görüşeceğim. Erdoğan’ın böyle bir talebi var. Sizin parti olarak söylememi istediğiniz bir şey var mı?’ diyerek en azından kendi partisine sormalıydı. Burada konuşması ve kamuoyunu aydınlatması gereken Sayın Akşener. Neden aydınlatmadığını bilmiyorum. Medyada, oğlu için büyükelçilik, kendisi için Cumhurbaşkanlığı yardımcılığı istediğine ilişkin haberler yer alıyor. Tabi onlara çok fazla bir şey söylemiyorum. Burada önemli olan görüşme talebinin kimden geldiğidir.”

"BÖYLE BİR GÖRÜŞMEYİ NİÇİN YAPTIĞINI BİLMİYORUM"

Kılıçdaroğlu, söz konusu görüşmenin siyasetin yumuşamasıyla ilgili olup olmadığına ilişkin soruya ise şu yanıtı verdi:

“Politikada yumuşama olması için ya da normalleşme olması için Meral Hanımın aktör olarak partinin genel başkanı pozisyonunu koruması gerekir. O pozisyonda olması lazım. Sayın Akşener o pozisyonda değil. Akşener’in böyle bir görüşmeyi niçin yaptığını emin olun bilmiyorum. Akşener’in 6’lı masadan hangi gerekçeyle ayrıldığını ve hangi gerekçeyle tekrar masaya döndüğünü bilmiyorum. Bunu bir gün kendisine sormak isterim.”


Haber Kaynağı : 12punto

Meral Akşener Recep Tayyip Erdoğan Saygı Öztürk Kemal Kılıçdaroğlu