Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,9216
Dolar
Arrow
34,0763
İngiliz Sterlini
Arrow
45,0830
Altın
Arrow
2804,0000
BIST
Arrow
9.774

Kutlu Parti lideri Halaçoğlu: 'Tek başımıza iktidar olacağız'

Kutlu Parti Genel Başkanı Yusuf Halaçoğlu, partisinin açılış töreninde hiçbir partiyle ittifak yapmayacaklarını belirterek, "Kutlu Parti olarak tek başımıza seçime gireceğiz ve iktidar olacağız" dedi.

Kutlu Parti lideri Halaçoğlu: 'Tek başımıza iktidar olacağız'

Kutlu Parti üyeleri, bugün Ankara’nın Çankaya ilçesi Öveçler Mahallesi’nde bulunan parti genel merkezinde bir açılış töreni düzenledi. 

Törende konuşan Kutlu Parti Genel Başkanı Yusuf Halaçoğlu, partisinin ilkelerini ve hedeflerini anlatarak önemli mesajlar verdi. 

Halaçoğlu, Kutlu Parti’nin yola “iktidar olmak” amacıyla çıktığını vurguladı ve şöyle devam etti:

“Biz, yüzde 7 oy barajı hedefiyle yola çıkmadık. Kutlu Parti, sözünde duran, her konuda dik duran ve doğruları savunan bir parti olacaktır. Biz, dini siyasete alet edenlerle asla birlikte olmayacağız. Mustafa Kemal Atatürk gibi sadece vatanseverlikle hareket edeceğiz. Eğitimden hukuka, ekonomiden dış politikaya her konuda projelerimiz hazır. Biz, tek başımıza iktidar olacağız.”

'MİLLETVEKİLLİĞİ İKİ DÖNEMLE SINIRLI OLACAK'

Halaçoğlu, eğitim ve hukuk sisteminde köklü değişiklikler yapacaklarını belirterek, milletvekili ve cumhurbaşkanlığı sistemine dair öneriler sundu. 

Çift meclisli bir parlamenter sistem hedeflediklerini belirten Halaçoğlu, milletvekillerinin en fazla iki dönem görev yapacağını, cumhurbaşkanının ise sadece bir kez seçilebileceğini vurguladı.

'BAŞKA PARTİYE GİTMEYİ YASAKLAYACAĞIZ'

Yusuf Halaçoğlu, siyasetteki transfer kültürünü eleştirerek, başka partilere geçiş yapan milletvekillerini sert bir dille eleştirdi. 

Kutlu Parti olarak böyle bir uygulamaya karşı olduklarını belirten Halaçoğlu, “Başka partiye gitmeyi yasaklayacağız. Milletvekili, ya bağımsız kalacak ya da istifa edecek” dedi. Ayrıca, hiçbir partiden vekil kabul etmeyeceklerini ve diğer partilerle ittifak yapmayacaklarını açıkladı.

'TEK BAŞIMIZA SEÇİME GİRECEĞİZ'

Kutlu Parti’nin diğer partilerle ittifak yapmayacağını belirten Halaçoğlu “Bu sistemde doğru, dürüst ve halka dokunmuşsanız iktidar olursunuz. Biz, tek başımıza seçime gireceğiz ve tek başımıza iktidar olacağız” ifadelerini kullandı.

Yusuf Halaçoğlu, daha önce İYİ Parti'den ayrıldığını ve 13 Haziran 2024’te "Kutlu Parti"nin kuruluşu için başvuru yaptığını açıklamıştı.


Haber Kaynağı : 12punto

İlgili Haberler

Kutlu Parti yusuf Halaçoğlu