Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Meclis'te CHP ve HÜDA PAR arasında tartışma

CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan'ın, AKP'ye yönelik olarak "Sizler, Gaffar Okkan'ın katillerini, domuz bağcılarını bu kutsal çatı altına alanlarsınız" sözleri üzerine mecliste ipler gerildi.

Meclis'te CHP ve HÜDA PAR arasında tartışma

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) verdiği grup önerisi konuşulurken, CHP ve HÜDA PAR milletvekilleri arasında tartışma çıktı.

CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan da faili meçhul cinayetlere değinerek "Gelin Türkiye'yi bu ayıptan kurtaralım. TBMM'nin en büyük görevleri faili meçhul cinayetleri aydınlatmaktır. Türkiye bu ayıplarla yaşayamaz, gelişemez. Faili meçhul cinayetlerin arkasındaki güçleri ortaya çıkaramadığımız sürece memleketimizi aydınlığa kavuşturamayız." diye konuştu.

"SİZLER GAFFAR OKAN'IN KATİLLERİNİ BU ÇATI ALTINA ALANLARSINIZ"

Akdoğan'ın, AKP'ye yönelik olarak "Sizler, Gaffar Okkan'ın katillerini, domuz bağcılarını bu kutsal çatı altına alanlarsınız" eleştirisini üzerine HÜDAPAR Gaziantep Milletvekili Şahzade Demir, yerinden söz aldı.

Demir, "CHP Türkiye'nin bütün sorunların bir tarafa bırakıp HÜDAPAR'ı hedef alarak siyasetini bunun üzerinden yapıyor. HÜDAPAR, 2012 yılında kurulan bir partidir. Çok önceden meydana gelen olayları HÜDAPAR'a mal ediyorsunuz. O zaman biz de CHP'nin tek parti döneminde işlenen cinayetleri, katliamları sizden sorumlu tutarız, size 'katil, canisiniz' diyeceğiz." dedi.

Demir'e cevap veren CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır da terör örgütü Hizbullah'ın Gaffar Okkan cinayetini işlediğini, bu yönde hiçbir tartışma olmadığını kaydetti.

"SİZİN NE İŞİNİZ VAR BU PARLAMENTO'DA?"

HÜDAPAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun Hizbullah'ı terör örgütü olarak görmediklerine ilişkin açıklamasını hatırlatan Başarır, "Sizin Genel Başkanınız 'Türkiye'de özerkliği tartışabiliriz' dedi. Benim kızgınlığım AKP'nin sizi Parlamento'ya taşımasıdır. Sizin ne işiniz var bu Parlamento'da? Ben rahatsızım, siz bu ülkede özerkliği tartışamazsınız. Siz Cumhuriyetten bugüne kadar bizim partimizi tartışabilecek en son parti ve milletvekilisiniz." diye konuştu.

AKP İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, faili meçhul cinayetlerin yoğun olarak yaşandığı dönemde SHP'nin iktidar olduğunu hatırlattı.

Görüşmelerin ardından yapılan oylamalarda CHP, DEM Parti, İYİ Parti ve Saadet Partisinin gündeme ilişkin grup önerileri kabul edilmedi.


Haber Kaynağı : AA

ali mahir başarır AKP CHP Gaffar Okkan HÜDA PAR Hizbullah meclis TBMM