Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Murat Kurum ‘Öne geçtik’ demişti: Ekrem İmamoğlu’nun masasındaki son anket ortaya çıktı!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun kampanya ofisinin gerçekleştirdiği son seçim anketinin sonuçları ortaya çıktı. Sözcü yazarı Aytunç Erkin, İmamoğlu’nun ekibinin kendisine "Bu fark seçimin son haftasında artar. Metropoll dahil birkaç şirketin ortak sonuçları böyle" bilgisini verdiğini aktardı.

Murat Kurum ‘Öne geçtik’ demişti: Ekrem İmamoğlu’nun masasındaki son anket ortaya çıktı!

Türkiye 31 Mart 2024’te yerel seçimler için sandık başına gidecek. Kritik seçimlerde en çok merak edilen kentlerin başında İstanbul gelirken, adayların yaptırdığı seçim anketlerinin sonuçları da gelmeye başladı.

KURUM 1,5 PUAN ÖNE GEÇTİĞİNİ AÇIKLAMIŞTI

AKP ve MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, yarışa 3 puan geriden başladığını ancak yaptırdığı son ankette 1,5 puan öne geçtiğini açıklamıştı.

İMAMOĞLU'NUN MASASINDAKİ ANKET

Kurum’un açıklamasının ardından İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da masasındaki son anketin sonuçları ortaya çıktı. Sözcü yazarı Aytunç Erkin, 31 Mart 2024'te düzenlenecek yerel seçimlere sayılı günler kala İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun kampanya ofisinden aldığı anketin sonuçlarını paylaştı.

"2,9 PUAN ÖNDEYİZ, BU FARK SON HAFTADA ARTAR"

Erkin, kendisine "2.9 puan öndeyiz. Ekrem İmamoğlu yüzde 43.1, Murat Kurum yüzde 40.2, Meral Danış Beştaş yüzde 4, Buğra Kavuncu 3.5 alıyor. Bu fark seçimin son haftasında artar. Metropoll dahil birkaç şirketin ortak sonuçları böyle" bilgisinin verildiğini söyledi.

Benzer sonuçlu anketlerin iktidar partisinin de elinde olma ihtimalini güçlü bulduğunu dile getiren Erkin, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sahaya indiğini ve İmamoğlu'na yönelik sert eleştiriler yapmaya başladığını hatırlattı:

"Hatta Murat Kurum'un da dahil olduğu isimler 'İmamoğlu-Kandil' ilişkisi üzerinden açıklamalar yaptı. DEM kaynaklarıysa 'Başak Demirtaş'tan sonra çıkarılabilecek en iyi adayı çıkardık. Meral Danış Beştaş en kuvvetli isim ve tavşan aday değerlendirmesi doğru değil' ifadelerini kullanıyor."


Haber Kaynağı : 12punto

Aytunç Erkin Ekrem İmamoğlu İstanbul Murat Kurum yerel seçim Anket İstanbul anketi