Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

ORC Araştırma, 5 kentteki anketin sonuçlarını paylaştı: CHP kalesini AKP’ye kaptırdı!

ORC Araştırma Şirketi, Edirne, Kars, Elazığ, Denizli ve Çanakkale'de gerçekleştirdiği yerel seçim anketinin sonuçlarını paylaştı. ORC'nin araştırmasına göre, CHP'nin elindeki Edirne, AKP'ye geçiyor.

ORC Araştırma, 5 kentteki anketin sonuçlarını paylaştı: CHP kalesini AKP’ye kaptırdı!

Yerel seçimlere sayılı günler kala kamuoyu araştırma şirketleri anket sonuçlarını peş peşe açıklamaya devam ediyor.

Son olarak ORC Araştırma Şirketi, 5 kentte gerçekleştirdiği kamuoyu araştırmasının sonuçlarını yayımladı. Ankette, Edirne, Kars, Elazığ, Denizli ve Çanakkale'deki seçmenin nabzı tutuldu.

CHP EDİRNE'DE ÜÇÜNCÜ SIRAYA DÜŞTÜ

Sonuçlara göre, CHP'nin elindeki Edirne Belediyesi, AKP'ye geçiyor.

AKP'nin adayı Belgin İBA, yüzde 30,3 ile birinci sırada yer alırken, CHP'li Gencan Akın yüzde 23,7 ile yarışta üçüncü sırada yer aldı. Edirne'de ikinci tercih ise yüzde 28,0 ile İYİ Parti'nin adayı Hamdi Sedefçi oldu.

KARS'TA İYİ PARTİ ÖNDE

Kars ilinde yaşayan seçmenlere, "Belediye Başkanlığı için hangi adaya oy vereceksiniz?" sorusu yönelten şirketin aldığı yanıta göre, Kars'ta İYİ Parti'nin adayı Metin Özad yüzde 23,8 ile birinci, DEM'in adayı Savaş Dermen yüzde 21,5 ile ikinci, MHP'nin adayı Ötüken Sener yüzde 19,1 ile üçüncü, CHP'nin adayı Dindar Gültekin yüzde 15,1 ile dördüncü parti oldu.

ELAZIĞ'DA ŞERİFOĞULLARI YÜZDE 36,1

Elazığ'da da anket çalışması yürüten şirketin kamuoyundan aldığı yanıtlara göre, AKP Şahin Şerifoğulları yüzde 36,1 ile birinci sırada yer alırken, CHP'den Çağlar Duran yüzde 24,6 ile ikinci sırada kaldı. Yeniden Refah'ın adayı Faruk Septioğlu yüzde 11,9 ile üçüncü, MHP'nin adayı Murat Aygen yüzde 11,5 ile dördüncü oldu. Yüzde 7,4 hala kararsızken yüzde 5,6 İYİ Parti'nin adayı Burak Özgül'ü seçti. Yüzde 3 ie diğer partileri tercih etti.

DENİZLİ'DE CHP KILPAYI ÖNDE

Sonuçlar agöre CHP, Denizli'de kılpayı önde gözüküyor. CHP'nin adayı Nuri Çavuşoğlu yüzde 40,2 ile birinci sıradayken AKP'nin adayı Osman Zolan yüzde 38,2 ile ikinci sıradan takip ediyor. Yüzde 9,8 hala kararsız. Yüzde 5,3 İYİ Parti, yüzde 1,8 Yeniden Refah, yüzde 1,5 DEM Parti diyor. Yüzde 1,6 ise diğer partileri tercih ediyor.

ÇANAKKALE'DE YARIŞ İYİ PARTİ VE CHP ARASINDA

CHP, Milletvekili Muharrem Erkek'i aday gösterdiği Çanakkale'de ise yüzde 34,2 tercih İYİ Parti'nin adayı Burak Kunt'tan yana. Muharrem Erkek yüzde 33,1 ile ikinci sırada kalırken AKP'nin adayı Jülide Askeroğlu yüzde 21,7. İYİ Parti ve CHP'nin arasındaki 1 puanlık fark olduğu gözükürken kararsızların oranı ise yüzde 8.0. Yüzde 3.0 ise diğer partileri tercih ediyor.


Haber Kaynağı : 12punto

anket sonuçları Çanakkale İYİ Parti ORC Araştırma Şahin Şerifoğulları yerel seçim Denizli Edirne Elazığ Kars