Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,5658
Dolar
Arrow
33,9499
İngiliz Sterlini
Arrow
44,6408
Altın
Arrow
2814,0000
BIST
Arrow
9.666

Özgür Özel net konuştu: 'Artık bizim onlarla işimiz gücümüz yok!'

Partisinin Değişim Kurultayı'nda konuşan CHP lideri Özgür Özel, “Aday gösterilmeyince televizyonlara konuşanlar, istifa edip gidenler, partide kalıp da soğuk yapanlar, belediye başkan adayının yanına varmayanlar tarihteki yerini aldılar. Bu partiyi bırakıp, bağımsız olarak başka bir yere gidip oradan adaylaşıp bizim partimize seçim kaybettirip AK Parti’nin kazanmasına katkı sağlamaya çalışanları da bir kenara not etmedik. Artık bizim onlarla işimiz gücümüz yok" dedi. Özel, genel başkanın da ön seçime gireceğini açıkladı.

Özgür Özel net konuştu: 'Artık bizim onlarla işimiz gücümüz yok!'

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) merakla beklenen Tüzük Kurultayı ATO Congresium’da başladı.

CHP eski Genel Başkanları Hikmet Çetin, Altan Öymen, Eski SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, partinin Merkez Yönetim Kurulu ve Parti Meclisi üyeleri, milletvekilleri, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, çok sayıda belediye başkanı ve partililer katıldı.

Kurultayın yapıldığı salona, “İkinci Yüzyıl Değişim Kurultayı” başlığı altında CHP’nin logosu ve “Türkiye’nin birinci partisi” sloganının yer aldığı afişler asıldı.

Kurultayın yapıldığı alana asılan afişler arasında, partinin yeni seçim sloganı olan, “Her derdin var bir çaresi, Cumhuriyet Halk Partisi” sloganı da yer aldı.

CHP lideri Özgür Özel, partisinin Değişim Kurultayı'nda açıklamalarda bulundu.

Özel'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Aday gösterilmeyince televizyonlara konuşanlar, istifa edip gidenler, partide kalıp da soğuk yapanlar, belediye başkan adayının yanına varmayanlar tarihteki yerini aldılar.

Ama bu partiyi bırakıp, bağımsız olarak başka bir yere gidip oradan adaylaşıp bizim partimize seçim kaybettirip AK Parti’nin kazanmasına katkı sağlamaya çalışanları da bir kenara not etmedik. Artık bizim onlarla işimiz gücümüz yok.

Kişisel hırslarından dolayı bu partinin karşısında adaylaşanlar, adaylaştıkları yerde kalsınlar. O dönem o hatalar yapılmayacak bir daha onlar bu partide görev almayacak. Bunu açıkça ifade ediyorum.

ERDOĞAN VE LİDERLERLE GÖRÜŞME

CHP Genel Başkanı seçildikten sonra AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dahil tüm siyasi parti liderleriyle temas kurduğunu söyleyen Özel, “Yaptığım her görüşmede sadece halkın sorunlarını gündeme getirdim” dedi.

NORMALLEŞME TARTIŞMALARI

Erdoğan’la yaptığı görüşmelere giden süreci anlatan Özel, “Normalleşme dediğimiz sürece önce birileri yumuşama dedi. Bir süre sonra onlar da normalleşmeyi kullanmaya başladılar. Halkın bu sürece olan teveccühü tüm araştırmalarda ortaya çıktı. Çünkü normali budur” ifadelerini kullandı.

“Siyaset yıllardır normalinde saptığı için milletin sorunları çözümsüz kaldı” ifadelerini kaydeden Özel, “Oyu bana vermelisin bayrağı indirecekleri ezanı dindirecekler, vatanı böldürecekler” diyenlere milliyetçiliklerini ve başka değerlerini sorgulanmayacaklarını söyledi.

Özel, sözlerini, “Yaptığımız görüşme ne AK Parti ile ittifak görüşmesi ne de Cumhur İttifakı’na iltihak görüşmesidir” dedi, bunun dışında bir tutum içinde olmayacaklarını, siyasi rakiplerinin de böyle bir isteği olmadığını söyledi.

Yeni Anayasa tartışmalarına ilişkin de Özel, “Şimdi yeni bir anayasa konuşmanın değil o yeni anayasayı yapacak yeni bir meclis ve ona güçlü irade koyacak güçlü bir yönetici iradeye ihtiyaç var. ‘Onun da zamanı CHP iktidarıdır’ demekten geri durmadık” sözlerini kaydetti.

İKTİDARIN BAŞINA SİHİRLİ DEĞNEK DEĞERSE YENİ ANAYASA GÜNDEME GELİR

Özel, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yarın bir sihirli değnek bu iktidarın başına değerse, yarın sabahtan itibaren tüm AİHM, AYM kararlarına uyarlarsa, kuvvetler ayrılığını uygular, yürütmenin meclisin ve yargı üzerindeki tahakkümünü ortadan kaldırırlarsa, bu konuda geçmiş hatalarını telafi eder, yeni hatalar yapmazlarsa CHP yeni anayasa tartışmalarına kulak kabartabilir.”

NORMALLEŞME: BİLDİKLERİNİ OKUMAYA DEVAM ETTİLER

Normalleşme sürecindeki olumlu birkaç adımdan sonra Taksim’in 1 Mayıs’ta işçilere kapatıldığını, Can Atalay’ın tutuklu kalmaya devam ettiğini, asgari ücrete yeterli zammın verilmediğini, kayyım politikasının sürdürüldüğünü hatırlatan Özel, “Tüm konularda kendi bildiklerini okumaya, yanlışta ısrar etmeye devam ettiler. ‘Türkiye’de anormal bir şey yok’ diyecek kadar çıldırdılar” dedi.

Özel, sözlerine şunları ekledi: “Normalleşme CHP’ye yarıyor kaygısına kapılıp sertleşmek, kavga etmek, eski Türkiye’ye dönmek istiyorlar. Biz ne yaptıklarını görüyoruz ve bu oyuna gelmeyeceğiz.”

"TÜZÜĞÜ KENDİNİZE UYDURAMAZSINIZ"

Tüzük değişikliklerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Özel, “Tüzük yapmak anayasa yapmak gibidir. Yapıyorsanız kendinize uyduramazsınız. Bu, Erdoğan’a anayasa yapmaktan farklı olmaz. Tüzük ortak mutabakat, örgütsel mutabakat işidir” dedi.

"BU TÜZÜK NE BENİM NE KEMAL BEY’İN"

Tüzük Kurultayı hazırlık sürecini anlatan Özel, tüzüğün Özgür Özel’in tüzüğü olmadığını söyledi. Hem kendisinin hem Kemal Kılıçdaroğlu’nun tm taahhütlerinin tüzük taslağına işlendiğini belirten Özel, “Sayın Genel Başkanımızla (Kemal Kılıçdaroğlu) tüzük konusunda bir araya geldik, taslağı dün akşam kendisine mail olarak ilettik. Kendisi de bir önerisi olursa ileteceğini ifade etti” dedi. Özel, “Bu tüzük ne benimdir ne Kemal Bey’indir ne önceki genel başkanlarındır ne Zeynel Emre’nin ne Gül Hanım’ındır” ifadelerini kullandı.

KORKULACAK DEĞİL ÖVÜNÜLECEK BİR TASLAK ORTAYA ÇIKTI

Tüzük hazırlıklarıyla ilgili birçok karalama, korku yayma süreciyle karşılaştıklarını söyleyen Özel, “Korkulacak değil, övünülecek bir taslak ortaya çıktı ve komisyona oybirliği ile kabul edildi” dedi ve şöyle devam etti: “Bu tüzük geçince kimse kaybetmez, bu örgüt kazanır. Bu tüzüğün bu örgüt tarafından sahiplenilmemesini kaygı verici bulurum.”

"GENEL BAŞKAN DAHİL HEPİMİZ ÖN SEÇİME GİRECEĞİZ"

CHP’li seçilmişlere 3 dönem sınırı getirilmesiyle ilgili tüzük değişiklik maddesine değinen Özel, Tüzük Komisyonu’nda ‘Dönem sınırında genel başkan muafiyeti olsun’ önerisi getirildiğini söyledi. Bu öneriyi kabul etmediğini söyleyen Özel, “Genel Başkan dahil hepimiz ön seçime gireceğiz” dedi.

KURULTAYLARDA İMZA TOPLAMA BASKISI KALKACAK

Genel Başkanların yüzde 5 imza ile yeniden genel başkanlığa aday olmasına ilişkin düzenlemenin delege üzerinde baskıya sebep olduğunu belirten Özel, ‘Mevcut genel başkan aday olmak isterse imza toplamasına gerek olmaz, talebi halinde adaydır’ maddesinin tüzüğe işlendiğini söyledi.

İMAMOĞLU AÇIKLAMASI

"Biz iktidara yürürken, birileri yürüyüşümüzü bu yürütüşteki kararlılığı görüyorlar. Bunun için artık tamamen kendilerine aparat ettikleri yargı eliyle siyaseti dizayn etmeye çalışıyorlar. Bu konuda geçtiğimiz haftalarda iki önemli gelişme yaşandı

Birisi İBB Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu’nun uzun süredir bekletilen karara bağlanmayan dosyası üzerinden, maksatlı çirkin bilgi sızdırmalarıyla Türkiye’deki siyasete dizayn etme çalışmalarıdır.

Sayın İmamoğlu, bu çabalara karşı kendi duruşunu en kararlı en net bir şekilde ifade etmiştir. Partinin genel başkanı sıfatıyla, 1 milyon 460 bin üyemizin hepsinin adına hep bir ağızdan ifade ediyorum ki, sayın İmamoğlu’nun tutumu partimizin tutumudur. CHP, İmamoğlu’nun yanındadır. İstanbul’un sevgilisi, partimizin gözdesini kimsenin kem gözlerine emanet etmeyiz. Kimsenin insafına bırakmayız. Herkes haddini bilecek.

Ayrıntılar gelecek...


Haber Kaynağı : 12punto

Cumhuriyet Halk Partisi CHP değişim kurultay Özgür Özel Tüzük kurultayı