Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
38,2634
Dolar
Arrow
34,1520
İngiliz Sterlini
Arrow
45,9557
Altın
Arrow
2934,0000
BIST
Arrow
9.777

Özgür Özel’den ABD temasları sonrası açıklama: 'Türkevi’ni karargah gibi görmek yanlış'

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ABD temaslarını tamamladıktan sonra açıklamalarda bulundu. CHP lideri Öze, Kıbrıs meselesinde net mesajlar verdi ve Amerika’daki CHP örgütlenmesinin yeniden yapılandırılacağını belirtti.

Özgür Özel’den ABD temasları sonrası açıklama: 'Türkevi’ni karargah gibi görmek yanlış'

ABD temaslarını tamamlayan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, New York’taki Türkevi ziyaretiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 

Türkevi’nin siyasi bir parti karargahı gibi algılanmasının yanlış olduğunu vurgulayan Özel, “Bu eve bir yıl sonra CHP’li bakanlarla geleceğiz. Türkiye’nin 50 yıllık evi orada duruyor, biz o evde dünyanın bütün liderlerini ağırlayacağız” dedi. Özel, ayrıca Türkevi'nin TÜRGEV ve TÜGVA ile ilişkilendirilmesine yönelik bilgi eksikliğine dikkat çekerek, “CHP’nin bu binaya bir düşmanlığı olamaz” ifadesini kullandı.

CEZASINI ÇEKMESİ GEREKENLER VAR

Türkevi’nin ruhsatıyla ilgili tartışmalara da değinen Özel, “Amerika’da yargı ve hukuk çok güçlü, kimse baskı altında değil. Suç işleyen varsa cezasını çeker. Türkiye Cumhuriyeti devletine rüşvet iddiasında bulunanlar Türkiye’ye en büyük kötülüğü yapmıştır. Onlar da cezalarını çekmeli” dedi.

AKEL'E KIBRIS TEPKİSİ

Özel, Birleşmiş Milletler toplantısı kapsamında düzenlenen Sosyalist Enternasyonal toplantısında, Kıbrıs Rum kesiminden AKEL Partisi’nin, Türk ordusunun Kıbrıs’taki varlığını “işgal” olarak nitelendirmesine sert tepki gösterdi.

Özel, bu ifadeleri duyduktan sonra salonu terk ettiklerini belirterek, Kıbrıs halkının bu durumu kahramanlık olarak gördüğünü ve Türkiye’nin tezlerini dünyanın her yerinde savunmaya devam edeceklerini söyledi.

“Kıbrıs meselesi, Ecevit’ten CHP’ye miras kalan bir konudur. Biz doğru tarafta yer aldık ve almaya devam edeceğiz” diyen Özel, Kıbrıs’ta iktidar ve muhalefet arasındaki ihtilaflarda köprü olma konusunda da destek vereceklerini ifade etti.

Özgür Özel, ABD’de CHP’nin örgütlenme yapısında değişiklikler yapacaklarını duyurdu. Washington’daki profesyonel temsilcilik ile bağlarını kopardıklarını belirten Özel, New York’tan başlayarak birçok eyalette gönüllü Türk toplum temsilcileriyle yeni bir örgütlenme modeli oluşturacaklarını söyledi. “Burada yüzde 80 oy alıyoruz, ancak katılım oranı düşük. Bunu artırarak gücümüzü pekiştireceğiz” dedi.

ABD’nin yeni başkanıyla kurulacak diplomatik temaslara da değinen Özel, “ABD ile de diğer ülkelerde olduğu gibi kurumsal ilişkilere dayalı bir diplomasi yürüteceğiz. Türkiye’nin yetişmiş dış politika uzmanlarıyla akılcı ve kalıcı ilişkiler kuracağız” diye konuştu.


Haber Kaynağı : 12punto

İlgili Haberler

CHP Genel Başkanı Özgür Özel Türkevi