Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Özgür Özel'den Kamuda Tasarruf Paketi’ne ilk yorum! 'Servetine servet katanlara...'

CHP lideri Özgür Özel, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in açıkladığı Kamuda Tasarruf Paketi’ne ilişkin “Yeni istihdam yaratma, işçiye zam verme, emekçiye zam verme. Biraz servetine servet katanlara yönelsinler” sözleriyle tepki gösterdi.

Özgür Özel'den Kamuda Tasarruf Paketi’ne ilk yorum! 'Servetine servet katanlara...'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin MYK üyeleriyle birlikte 13 Mayıs 2014'te meydana gelen maden katliamının 10. yılında Soma'daydı.

MYK toplantısının ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Özel, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in açıkladığı ‘Kamuda Tasarruf Paketi’ne tepki gösterdi.

"Bugüne kadar 7 kez yaptılar, bu 8'inci... Bu 8'incisinin ilanı, daha önceki 7 genelgeye kendilerinin uymadıklarının göstergesidir" diyen Özel, "Bugünkünün diğerlerinden ayırıcı özelliği, hep eleştirdiğimiz Saray'ın ilk kez genelge kapsamına alınmasıdır" ifadelerini kullandı.

"Yazılanların hepsi önemli ancak tek tek takip edilmesi lazım" diyen Özel, şöyle devam etti:

"3 yıl boyunca yeni personel istihdam edilmeyeceği, sadece emekli kadar personel alınacağı ve kamuda esnek ve uzaktan çalışma modellerinin geliştirileceği ise emekçiler açısında son derece ciddi bir durumdur. Bu, örtülü bir IMF programıdır. IMF getirirseniz yeni kamu personeli alma, işçiye zam verme, emekliye zam verme, esnek çalışma modelleri geliştirilecek zaten. Şu anda IMF'nin hayaleti, işçinin canına gelmiştir."

"ADİL VERGİ SİSTEMİ" TALEBİ

"Birazcık işverenlere, birazcık zenginlere, birazcık Kur Korumalı Mevduat'la servetine servet katanlara yönelsinler" diyen Özel, şunları kaydetti:

"Yoksa öğretmenler atama bekliyor, 20 bin öğretmen emekli olacak ve 20 bin öğretmen alacak! 1 milyon kişi okuttun, dünya kadar işsiz var, kamuya alım yapmayacaksın! Elbette konvoy olmasın, kiralama olmasın, yerli araç kullanılsın, hepsini destekliyoruz. Bizim yayınladığım genelge bunun da ilerisindedir. Ama istihdamsızlık, esnek çalışma, yani emeği sömürecek modellerinin tamamı için işçilerin yanındayız. Bundan sonra yapılacak iş, adil bir vergi sistemidir."


Haber Kaynağı : 12punto

kamuda tasarruf Mehmet Şimşek Özgür Özel