Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,9216
Dolar
Arrow
34,0763
İngiliz Sterlini
Arrow
45,0830
Altın
Arrow
2804,0000
BIST
Arrow
9.975

Özgür Özel'den 'protokol krizi' ve 'Dilruba' yorumu: 'Onlar gerginlik istiyor'

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Dumlupınar'daki ziyaretleri sırasında Kütahya'da 30 Ağustos Zafer Bayramı törenlerindeki "protokol krizi"ne ilişkin sert eleştirilerde bulundu. Özel, ana muhalefet liderinin protokolde yer almamasının kabul edilemez olduğunu belirtti ve gerginlik yaratmak isteyenlerin bu durumu körüklediğini söyledi.

Özgür Özel'den 'protokol krizi' ve 'Dilruba' yorumu: 'Onlar gerginlik istiyor'

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Dumlupınar İlçe Başkanlığı ve Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk Sosyal Tesisi'ni ziyaret ettikten sonra Dumlupınar Belediyesi'ni de ziyaret etti. 

Bu ziyaretler sırasında Özel’e, CHP Genel Başkan Yardımcıları İlhan Uzgel, Zeliha Aksaz Şahbaz, Gülşah Deniz Atalar, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Afyon Belediye Başkanı Burcu Köksal, CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan ve CHP Kütahya İl Başkanı Eyüp Kahveci eşlik etti.

CHP lideri Özel, Kütahya’da 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla düzenlenecek olan resmi törenlerde kendisine protokol konuşmalarında yer verilmemesini sert bir dille eleştirdi. 

Ana muhalefet partisi liderinin protokolde üçüncü sırada yer aldığını hatırlatan Özel, Valiliğin CHP'nin katılımından endişe duyduğunu ve bu nedenle protokol konuşmalarında kendisine yer vermediğini ifade etti.

Özgür Özel, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Resmi törenlere Valilik ısrarla bizim gelmemizden endişe duyuyor. ‘Protokol konuşmalarında yer veremeyiz’ diyorlar. Ali Yerlikaya apar topar gelmeye karar vermiş. Yürütme adına protokol konuşmasında bakanlar konuşsun ama genel başkan konuşmasın. Bu durum sadece CHP’yi değil, anayasal konumu olan ana muhalefet partisini de ezdirmek anlamına gelir" dedi.

ONLAR GERGİNLİK İSTİYOR

Özel ayrıca, gerginlikten medet umanların bu durumu körüklediğini ve kendisine konuşma verilmemesinin partiye ve partililere yönelik bir provokasyon olduğunu ifade ederek  "Onlar gerginlik istiyor, tansiyon yükselsin istiyor. Ama bu fırsatı onlara vermeyeceğim" dedi.  

TUTUKLANMASI BİLE YANLIŞTI

Öte yandan, Özel, İzmir’de bir sokak röportajında yaptığı açıklamalar nedeniyle tutuklanan Dilruba K'nın tahliye edilmesini de değerlendirdi. "Dilruba’nın gözaltına alınması bile yanlıştı. Tutuklanması dünyanın en saçma şeyiydi. Serbest bırakılması ise o kadar doğru" dedi. 


Haber Kaynağı : 12punto

İlgili Haberler

CHP Genel Başkanı Özgür Özel CHP Kütahya